Gündem Evcil hayvanlarınız için pasaport uyarısı

Evcil hayvanlarınız için pasaport uyarısı

18.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanları ile yurtdışı seyahati yapacaklara, “Hayvanlar mikroçiple kimliklendirilmiş, içerisinde hayvana ve sahibine ait bilgileri içeren ev hayvanı pasaportuna sahip olmak zorundadır. 3 aylıktan küçük hayvanlar anneleri ile yurt dışına çıkabilirler.

Evcil hayvanlarınız için pasaport uyarısı

AYKUT YILMAZ Ankara ‘Ulusal Komite’ tarafından belirlenen yurt dışına çıkışı yasaklı ırkların yolcu beraberinde çıkışları ön izne bağlı. Kargo yolu ile taşınacak hayvanlar için kullanılacak kargo şirketi, Türkiye’de kayıtlı ve hayvan taşımaya izinli bir şirket olmalı” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Ön izne bağlı türler

Uyarıda, Kangal Çoban Köpeği, Akbaş Çoban Köpeği, Kars Çoban Köpeği, Çatal Burun Av Köpeği, Zağar İzci Köpeği, Ankara Kedisi ve Van Kedisi ise çıkışı ön izne bağlı türler olarak sıralandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanları ile yurtdışı seyhatine çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Söz konusu uyarıda bakanlık, evcil hayvanlarla seyahat sırasında yerine getirilmesi gereken genel gereklilikleri sıraladı. Hayvanların sağlık karnesinin olması gerektiği belirtilen uyarıda, evcil hayvanın aşılama ile kontrollerinin de yapılması gerektiği vurgulandı.

Bakanlığın uyarısında “3 aylık yaştan küçük hayvanlar anneleri ile yurt dışına çıkabilirler. Hayvanlar, ilgili yönetmelik hükümleri ile belirlenmiş şekilde mikroçip ile kimliklendirilmiş ve kayıt altına alınmış olmalı. ‘Ulusal Komite’ tarafından belirlenen yurt dışına çıkışı yasaklı ırkların (Kangal Çoban Köpeği, Akbaş Çoban Köpeği, Kars Çoban Köpeği, Çatal Burun Av Köpeği, Zağar İzci Köpeği, Ankara Kedisi ve Van Kedisi)yolcu beraberinde çıkışları ön izne bağlı” denildi.