Gündem Evde çalışanlara ‘yoga’ desteği

Evde çalışanlara ‘yoga’ desteği

15.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma modelleri yaygınlaşırken, teknoloji şirketleri de yeni döneme ayak uydurdu.

Evde çalışanlara ‘yoga’ desteği

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Şirketler, uzaktan çalışılan personelle iletişimi korumak için online oyun ve “happy hour”lar üzerinde duruyor. Sektördeki pek çok şirket, ofisteki sandalye ve monitörünü çalışanların evine gönderirken, pek çok şirket de çalışanlarına kulaklık, sırt desteği, yoga ve meditasyon üyeliği hediye etti.

Haberin Devamı

Hibrit çalışma 

ABD merkezli Endeavor Derneği’nin Türkiye temsilciliği ve danışmanlık kuruluşu Talentmelon’un hazırladığı raporda, Türkiye’de yazılım, bilgi teknoloji ve e-ticaret alanlarında faaliyet gösteren 60 şirket incelendi. Rapora göre, 60 şirketten 54’ü, 2022’de hem uzaktan hem ofisten, hibrit çalışma modelini uygulayacak. 54 şirketten 20’si, ofis  günlerini belirleme kararını çalışana bırakırken, hibrit modeldeki şirketlerin tamamına yakını, şehir dışından çalışmaya izin verecek. Şirketlerin yüzde 67’si, 2022’de işgücünün en az yarısının uzaktan çalışmasını planlıyor. Üretkenliğin, tamamen ofisten çalışmaya kıyasla aynı veya daha yüksek olduğunu söyleyen şirketlerin oranı yüzde 94.

Geçen sene şirketlerin yüzde 35’i çalışanlarına meditasyon, yoga, psikoterapi gibi destekler sağlarken, bu sene oran yarıya yaklaştı. Sektördeki pek çok şirket, ofisteki sandalye, monitör gibi ekipmanları çalışanların evine gönderirken, pek çok şirket de çalışanlarına kulaklık, sırt desteği, yoga ve meditasyon üyeliği hediye etti. Hibrit modelle çalışan işletmeler, 2022 yılı için çalışanlarına yemek ve internet ücreti ile masa ve sandalye vermeyi de taahhüt ediyor. Teknoloji şirketlerinin günlük yemek ödemelerinde en büyük grubu, 25-26 lira alanlar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Taşınan çalışana yerel standartta maaş

Global teknoloji devlerinden Apple, Google, Amazon, Uber 3 gün ofis 2 gün uzaktan çalışma modelini uygulamayı planlıyor. Google, çalışanlarının tam zamanlı olarak uzaktan çalışma talebinde bulunmasına izin verecek. Ancak çalışan başka bir şehre taşınırsa maaşı, o bölgenin yerel maaş standartlarına göre ayarlanacak.