Gündem Evde limonata nasıl yapılır?

Evde limonata nasıl yapılır?

01.05.2018 - 14:34 | Son Güncellenme:

Limonata, özellikle yaz aylarında lezzetli ve serinletici oluşuyla çokça tüketilen bir içecektir. Ancak marketlerde hazır olarak satılan limonatalar içerdikleri katkı maddeleri sebebiyle çok sağlıklı ürünler değillerdir. Bu yüzden limonatanın evde yapılıp tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca limonatayı evde hazırlamak oldukça kolay bir işlemdir. Bu yazımızda evde pratik ve lezzetli bir limonata nasıl yapılır onu inceleyeceğiz.

Evde limonata nasıl yapılır

Limonata yapımında kullanılan malzemeler

Haberin Devamı

Limonata yapımında limon, şeker ve su kullanımı yeterli olacaktır. Bu malzemelerin miktarları yapılmak istenen limonataya göre değişiklik gösterebilir. 1,5 litre su ile limonata yapmak istiyorsak 12 adet limon ve 1 su bardağı toz şeker kullanımı yeterli olacaktır. Limonata yapımında şeker kullanımı yerine meyan kökü ve tarçın da kullanılabilir. Bu malzemelere isteğinize göre portakal ve nane de ekleyebilir, farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Limonata yapımı

Limonata yapımına öncelikle limonları soyarak başlayabiliriz. Soyduktan sonra kabukları ve limonumuzu güzelce rendeleyelim. Bu işlemin ardından limonu ve kabuklarını karıştırabiliriz. Karıştırdığımız kabuk ve limona toz şekeri ilave edip bunları iyice ovalıyoruz. Bu ovalama işlemi iyi yapılmalı ki limonların suyu iyice çıksın. Ovalama işlemi bittiğinde bir süzgeç yardımıyla suyu posadan ayırarak içerisine 1,5 litrelik suyumuzu ekleyebiliriz. Limonatanın yapım işlemi tamamlanmış bulunmakta. İçerisine biraz nane ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Limonata şekersiz tüketilir mi?

Limonata yapımında şeker kullanımı özellikle şeker hastaları için bu içeceğin tüketimini engelliyor. Bunun yanı sıra şeker kullanmak istemeyip daha sağlıklı besinler tüketmek isteyenlere de hitap edecek bir limonata yapımı bulunmakta, yani şekersiz limonata. Bu limonatanın yapımında toz şeker yerine meyan kökü ve tarçın kullanılmakta. Meyan kökünü iyice kıyıp biraz da tarçınla karıştırarak şekerin verdiği tadı yakalayabiliriz.

Limonata kalori miktarı

Günümüzde birçok insan tükettiği besinlerin kalorisine dikkat etmektedir. Limonata için de kalori miktarı önemlidir. Normal bir limonatada kalori, şeker kullanımından dolayı 100 gr. için yaklaşık 40 kcal olmaktadır. Ancak bu rakam bahsettiğimiz şekersiz limonata için çok daha düşük olacaktır

Yazarlar