Gündem Evimi paylaştığım kişi oğlumu vurdu

Evimi paylaştığım kişi oğlumu vurdu

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Saldırıyla ilgili konuşan baba Cantürk Erzen “Tarık Özer, ben seninle bu masada oturdum. Bir evi, odayı paylaştık ve sen geldin Emre’yi vurdun” dedi. Ayrıca Cantürk Erzen’in iki aile arasındaki ilk kavgada ‘silahla yaralamaya azmettirme’ suçlamasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Evimi paylaştığım kişi oğlumu vurdu

FERİT ZENGİN Haber Merkezi  - Esenyurt’ta geçen cumartesi gecesi yaşanan ve 2 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı silahlı baskın gündemdeki yerini koruyor. Olayın tarafları Özer ve Erzen aileleri arasında husumetin başlamasına neden olan 2,5 ay önce yaşanan kavganın görüntüleri önceki gün ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Mehmet Erzen’in tekel bayiine gelen Servet Özer’le tartıştığı ve sonrasında tabancayla bacağından vurduğu görülüyor. Bu sırada tekel bayiinde bulunan baba Cantürk Erzen ise Servet Özer’i dışarıya çıkardığı görüntülere yansıyor. Bu olaya ilişkin soruşturma sürecinde ilginç bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre Cantük Erzen, önceki gün polis tarafından gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınıp ‘silahla yaralamaya azmettirmek’ suçlamasıyla adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Cantürk Erzen’in serbest bırakıldı. 

Haberin Devamı

Babadan iddialara yanıt 

Cantürk Erzen, hem 2,5 ay önceki kavgaya hem de olayın 35 bin liralık bir hilti satışıyla ilgili çıktığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Baba Erzen, “3-4 ay önce yaşanan bir olayın getirilip bugün oğlumun katledilmesine sebep olan insanların bu olayla bağlantısı olacağını bilsem çocuğumu orada bırakır mıyım? Olayın gerçek yüzüne dönersem, bu insanlarla bir kere ticari ilişki kurduk, bir merhabamız var. Kan parası dediği konuda ise ben alacaklıyım. Oğluma ‘Lan’ demesinler diye ben trilyonları çöpe atarım, bırakın parayı” dedi. Erzen, haciz kağıdının ardından ‘20 yıllık ticarete bu sığar mı, bu adilik değil mi?’ şeklinde durum paylaştınız mı?” sorusuna ilişkin, “Evet, ben duruma yazdım. Çıkmışlar sağda solda kendilerini kurtarmak için 50 tane dedikodu yapıyorlar. Bu 3 ay sürede belki 600 bin lira faiz almışlardır. Daire 6 milyondu ben 1 milyon 800 bine sattım, sırf çocuklarıma bulaşmasınlar diye. Daha 1 buçuk milyonluk çekler var, önceden alıp verdiğimiz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

‘Hilti sahte demiş’ 

Baba Erzen, olayın 35 bin liralık bir hilti nedeniyle yaşandığı iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: “Tarık Özer, ben seninle bu masada oturdum. Bir evi, yatak odasını paylaştık ve sen geldin Emre’yi vurdun. Biz sizi çok yanlış tanıdık. 35 bin lira meselesi ise Servet Özer ile ilgili. Kamera kayıtlarında engellemeye çalışıyorsun ama engelleyemedin? O vicdan ile nasıl yaşayacaksın? Hilti almışız, 35 bin lira demişler, oğlum da hilti kullanınca, betonu kırmayınca ‘Bu sahte, 3 bin liralık’ demiş. Servet Özer ise 35 bin liralık olduğunu savunmuş. Mesele bu. Allah benim düşmanıma bu acıyı yaşatmasın. Mehmet Erzen, senin evinin kirasını ödeyen, sana ‘Ağabey’ diyen bir çocuk. Sen gittin dükkanında onunla tartıştın. Ben oradaydım, seni attım dışarı. ‘Yok ayağı sakat kaldı, yok şöyle’ oldu dediniz ‘Size cezaevinde bir bardak su veren varsa hakkımı helal etmiyorum.”