Gündem F-35’ten daha üst teknoloji

F-35’ten daha üst teknoloji

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Havacılık Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, milli muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşuyla ilgili CNN Türk’e değerlendirmede bulundu.

F-35’ten daha üst teknoloji

KAAN’ın Rusların SU-57’si, ABD’nin F-22’si ve F-35’inin karşısına çıkabilecek 5. nesil bir uçak olduğunu vurgulayan Kotil, şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“İlk uçuş çok önemliydi. 25 ton bir cihaz. İçinde yok yok aslında. Bilgisayarı, hidrolik sistemi. İniş takımları yerli, jeneratörü yerli, motoru ve fırlatma koltuğu dışında tümü yerli bir uçak. Türklerin bugüne kadar yaptığı en kompleks mühendislik cihazı bu. Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35’ten daha üst teknolojiyi seçtik. 27 Aralık’ta uçamadık ya onların sebebi zorun zorunu seçmekti. Bu bir milli savaş uçağı. Gök vatana bir yabancı unsur girdiği zaman ROKETSAN’ın füzeleri ile onu karşılayacağız, TUSAŞ’ın yaptığı KAAN ile onu karşılayacağız. 

ABD, Rusya, Çin ve Türkiye. 5’inci nesil savaş uçağı yapan 4’üncü ülkeyiz. En hızlı yapılan savaş uçağı, ilk uçuşunu gerçekleştirmiş bu klastaki dünyadaki en başarılı proje.” ● ANKARA Milliyet