Gündem FBI Şanlı’nın midesini inceledi!

FBI Şanlı’nın midesini inceledi!

13.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ajanlar, saldırıyı tüm yönleriyle aydınlatmak için saldırganın en son ne yediğini bile inceliyor

FBI Şanlı’nın midesini inceledi

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne, geçen şubatta intihar saldırısı düzenleyen DHKP-C’li Ecevit Şanlı’yla ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir bilgi daha gün ışığına çıktı. Saldırı sonrasında Ankara’ya gelerek Türk terör ve istihbarat birimleri ile birlikte ortak soruşturma yürüten ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), patlamada kafası ve ayakları hariç vücudu paramparça olan Şanlı’nın mide parçalarını da incelediği ortaya çıktı.
ABD, saldırı sonrası Türkiye’ye FBI ajanlarından oluşan özel bir ekip göndermişti. FBI ajanları Türk terör ve istihbarat birimleri ile birlikte ortak soruşturma yürütmüş ve bilgi alışverişinde bulunmuştu. FBI, bu kapsamda 1997’de İstanbul Emniyeti ve Harbiye Orduevi’ne yönelik saldırı tasarladığı gerekçesiyle tutuklanan Şanlı’nın, kayıtlara geçen bütün dosyalarını atlamadan incelemişti.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre ajanlar mide parçalarından Şanlı’nın eylemden önce hangi gıdaları tükettiği ve kullandığı bir ilaç olup olmadığını tespit etmeye çalıştı.
FBI ajanlarının, Şanlı’nın giysilerini yüksek teknoloji kullanarak incelediği kaydedildi. FBI’ın giysiler üzerindeki Şanlı’ya ait olmayan DNA veya parmak izlerinden, emniyet kayıtlarına girmiş diğer örgüt üyelerinden hangileri ile irtibatlı olduğunu tespit etmeye çalıştığı ifade edildi.