Gündem Felçli hastalar için oyun tasarladılar

Felçli hastalar için oyun tasarladılar

29.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri felçli hastalara yardımcı olacak özgün bir oyun tasarladı.

Felçli hastalar için oyun tasarladılar

OZAN ÖMER KADÜKER  - Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Başar Aka’nın rehberliğinde hazırladıkları projeleri hakkında bilgi veren Rami Al Zahabi, Karam Alhafez, Abdurrahman Ahmetoğlu ve Hamzah Abohijleh, “Oyunlaştırma tekniklerinden yararlanarak, rehabilitasyon sürecini hastalar için ilgi çekici, motive edici ve eğlenceli bir hale getirmeyi hedefledik” ifadelerini kullandılar. 

Haberin Devamı

Ürün, bir oyun ortamını hastanın üzerinde taşıdığı fiziksel bir cihaz ve bir dış kamera ile entegre ederek çalışıyor. Hastanın bilek hareketlerinin sensörlerle izlendiğini aktaran öğrenciler şunları söyledi: “Hastalar, topu kontrol ederek oyunla etkileşime geçtikçe, bilek hareketleri değişiyor ve bunlar kaydedilip analiz için iletiliyor. Toplanan veriler, hastanın kaydettiği ilerleme hakkında bilgi sağlıyor ve fizyoterapistlerin rehabilitasyon egzersizlerinin etkililiğini değerlendirmelerine, tedaviyi buna göre uyarlamalarına olanak tanıyor.”