Gündem Fenomen Nilay Toprak'a saldırıda flaş gelişme! İfadeler ortaya çıktı

Fenomen Nilay Toprak'a saldırıda flaş gelişme! İfadeler ortaya çıktı

05.11.2022 - 13:35 | Son Güncellenme:

Bakırköy’de, sosyal medyada paylaştığı videolarıyla tanınan Nilay Toprak’ın aracına saldıran 2 şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıkarken Toprak da sosyal medya hesabından açıklama paylaştı.

Sosyal Medya fenomeni Nilay Toprak, Bakırköy İncirli Caddesi üzerinde seyir halindeyken iddiaya göre 2 ayrı motosikletteki 4 kişi ile yol verme nedeniyle tartıştı. 4 kişi Toprak’ın kullandığı otomobile tekme ve yumruklarla saldırdı.

Haberin Devamı

Otomobilin ön camı kırılırken Toprak, o anlara ait videoları sosyal medya hesabından paylaştı. Toprak, olayın ardından polise giderek şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, Toprak’ın aracına saldıran 4 şüpheliden 2'sinin M.K. ile E.Y. olduğunu belirledi. Polis, 2 şüpheliyi aynı gün gözaltına aldı.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

İşlemleri için emniyete götürülen şüphelilerin polise verdiği ifadelerinde, "E-5 Bakırköy istikametinde motosiklet ile seyir halindeyken Nilay Toprak’ın kullandığı araç süratle önümüze kırdı. Bu yüzden motosiklet hakimiyetimizi kaybettik ve düştük. Nilay Toprak yoluna devam etti. Biraz sonra Toprak’ın kullandığı otomobili trafik ışıklarında beklerken gördük. Kaza yüzünden tutanak tutmak için yanına gittik fakat o bize hakaret etti. Biz de bu yüzden saldırdık" dedikleri öğrenildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden, M.K.'ya yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

NİLAY TOPRAK'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan fenomen Nilay Toprak, sosyal medya hesabından olayla ilgili bir açıklama paylaştı. Toprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Merhaba! Türkiye'de kadın olmanın gerçeğini iliklerime kadar hissettiğim dünkü korkunç olayı hepinize gücüm yettiğince saldırı altında iken göstermeye çalıştım... Yaşadığım travma, gördüğüm sözlü ve fiziksel şiddet yetmezmiş gibi şimdi ise iftiraya maruz kalıyorum. Vurup kaçmak deyimi benim hayatımda yeri olmayan bir deyimdir. Şahıslar yaptıkları saldırıyı meşru kılmak adına bu durumu tamamen benim aleyhime çevirmek istiyorlar. Oysa ki trafiğin olağan akışında yaşadığımız anlaşmazlıkları çözümleyebileceğimiz bir Hukuk ve Emniyet Sistemimiz varken ben orman kanunlarına maruz kaldım.

Yapılan saldırının size yansıyan kısmı sadece devede kulak...Bana doğru çekilen bıçağın ve arabama yönelik atılan tekmelerle beraber savrulan küfürlerin yaşadığımız toplumdaki kadının ne şekilde ezilmeye çalışıldığının kanıtıdır.

Haberin Devamı

Güçlü durup onları adalete teslim etmek adına çekim yapmam gerekiyordu. Nitekim ki şahısların hızlı bir şekilde tespit edilerek yakalanmasını sağlayan Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ve Kartaltepe Polis Merkezi Amirliği'ne teşekkürlerimi ve sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca bu ve bunlar gibi trafik magandalarının cesaretini kırmak adına haklı davamdan vazgeçmeyeceğim. Her zorbalığa rağmen kadın olarak dik durmaya devam edeceğim.

Fenomen Nilay Topraka saldırıda flaş gelişme İfadeler ortaya çıktı

İSTANBUL'DA FENOMEN ŞARKICININ ARACINA ATEŞ AÇAN SALDIRGAN YAKALANDI, AZMETTİRİCİ ESKİ SEVGİLİ ARANIYOR

Sarıyer Yeniköy’de geçtiğimiz hafta Perşembe günü saat 00.30 sıralarında Sarıyer Yeniköy’de meydana gelen olayda, şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Gizem Çelebi'nin (26) evinin önünde duran aracı kimliği henüz belirlenemeyen biri tarafından kurşunlanmıştı.

Kurşunların hedefi olan araçta maddi hasar meydana gelirken, seken kurşunlardan biri mahalle sakinlerinden birinin perdesini ve kombisini sıyırmıştı. O esnada sokakta kimsenin olmaması büyük bir faciayı önlemişti. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansımıştı. Çelebi, olayı eski sevgilisi olan Suat A.’nın gerçekleştirebileceğinden şüphelenerek hem emniyette hem de savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis ekipleri, şahsı yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Haberin Devamı

Fenomen Nilay Topraka saldırıda flaş gelişme İfadeler ortaya çıktı

SALDIRGANIN 33 SUÇ KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili çalışmalarını sürdüren Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, çevredeki görüntülerden yola çıkarak önce şahsın eşkalini belirledi. Çelebi’nin şüphelendiği Suat A.’yı da araştıran polis ekipleri, saldırgan ile A.’nın aynı araca bindiğini tespit etti. Devam eden çalışmalarda saldırganın emniyette çeşitli suçlardan 33 kaydı bulunan Mehmet Beşir A. (36) olduğu belirlendi. Yakalama çalışmaları sürdüğü esnada saldırgan, geçtiğimiz Perşembe günü Esenler’de uygulama yapan polis ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şahıs adli ifadesi alınmak ve adli işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

"HASMIMIN OLDUĞUNU SANDIĞIM ARACA ATEŞ ETTİM"

Burada olayı gerçekleştirdiğini kabul eden şahıs ifadesinde, “Adana’dan iş bulmak için İstanbul’a geldim. Sarıyer’de tekel bayiine geldim ve alkol aldım. Sokaklarda yürürken hasmıma ait olduğunu düşündüğüm bir araç gördüm. Belimde de tabanca vardı, Adana’da bin 800 liraya almıştım. Araca ateş ettim birkaç el sıktım. Araca zarar vermek istedim, içinde kimsenin olmadığını gördüm. Sonra da televizyonda fenomen kıza ait olduğunu gördüm ve ona ait olduğunu bilmiyordum o an öğrendim. Zararı karşılamaya hazırım” dediği bilgisine ulaşıldı.

TETİKÇİ TUTUKLANDI, ESKİ SEVGİLİ ARANIYOR

Emniyette adli işlemleri yapılan şahıs sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, “ateşli silahlar kanununa muhalefet ”, “mala zarar verme” ve “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, polis ekiplerinin azmettirici olduğu düşünülen eski sevgili Suat A.‘yı yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Şahsın emniyette çeşitli suçlardan 41 adet kaydı olduğu ve “gasp (yağma)”, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 26 yıl 10 ay kesilmiş hapis cezasının bulunduğu ortaya çıktı. (İHA)