Gündem FETÖ’nün imamı evde saklanırken yakalandı

FETÖ’nün imamı evde saklanırken yakalandı

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana’da, FETÖ/PDY’nin “hijyen evi” olarak adlandırılan hücre evlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 zanlı arasında bulunan İYİ Parti Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefa B. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bozdoğan’ın evde ‘abi’ pozisyonunda olduğu, ders çalışma bahanesiyle üniversite öğrencilerini terör örgütüne kazandırmaya çalıştığı ileri sürüldü.

FETÖ’nün imamı evde saklanırken yakalandı

Muğla merkezli 11 ilde, FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 zanlı adliyeye sevk edildi. Örgütle bağlantısı olduğu iddia edilenleri yakalamak için 6 Haziran’da Muğla merkezli Kocaeli, Ankara, İzmir, Bilecik, Trabzon, Hatay, Diyarbakır, Bursa, Kilis ve Samsun’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, Kırşehir’deki eski polislerin “mahrem imam”ı olduğu ileri sürülen C.B. Kayseri’de düzenlenen operasyonla yakalandı. Ailesini, anne ve babasının yanına gönderen mahrem imamın Kayseri’de kiraladığı evde 2 yıldır saklandığı belirtildi. İşlemlerinin ardından Kırşehir’e getirilen C.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, “ardışık arama ve kripto şifreleme” yöntemlerini kullandıkları ileri sürülen 11 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda 9 muvazzaf asker gözaltına alındı.

KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi’nde çalışan 5 kişi, gözaltına alındı. ByLock ve Eagle kullandıkları belirlenen şüphelilerin daha önce de gözaltına alınıp, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Kocaeli’nde aralarında vali, MİT mensupları, siyasetçi ve medya mensuplarının da bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinledikleri ve FETÖ üyesi oldukları suçlaması ile yargılanan 9 eski emniyet mensubu sanığa 6 ile 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. l AA DHA