Gündem ‘Filistin’de hak ve hakikati savunacağız’

‘Filistin’de hak ve hakikati savunacağız’

13.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Osmanlı döneminde üç dinin mensuplarının barış içerisinde yaşadığı Filistin topraklarında bugün yaşanan mezalime karşı hakkı ve hakikati savunmayı sürdüreceklerini belirterek “Gazze’de uygulanan soykırımı, ne aklımız ne vicdanımız kabul edebilir” dedi.

‘Filistin’de hak ve hakikati savunacağız’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ - Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi’nde konuştu.

Haberin Devamı

“Yurdumuz Anadolu’da, Selçuklu’dan Osmanlı’ya, 100 yaşındaki Cumhuriyetimize kadar, neredeyse bin yıllık köklü bir geçmişimiz var” diyen Erdoğan, hazine değerindeki kültürel değerlerin mirasçısı olmaktan iftihar ettiklerini söyleyerek “Öyle bir zenginliğe sahibiz ki bugün Türkiye, ‘UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde en çok kayıtlı kültürel değeri olan ikinci ülke. Köklü medeniyetimizin birikimi, müzelere, kütüphanelere, arşivlere sığmayacak derinlikte. Türk milleti olarak bizi asırlardır ayakta tutan gücün, her gün yeniden üreterek, bugüne taşımayı başardığımız kültürel derinliğimizden geldiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Emanet aldıkları mirası gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla himayesinde hayata geçirilen ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’, ‘Mirasımız Ata Tohum’, ‘Türkiye Dokuma Atlası’, ‘Türk İğnesinin Mucizesi’ projelerini hatırlatan Erdoğan, “Tarihte örnek medeniyetler kurmuş, dünyaya yön vermiş toplumlar geçmişiyle, öz kimliğiyle, kültürel hafızası ile bağını güçlü tutmuş olanlardır. Ancak kökü mazide olanların atiyi inşa edebileceği inancıyla daha çok çalışacağız. Kültürel mirasımız doğru değerlendirildiğinde, bugün dünya olarak karşı karşıya kaldığımız birçok krize çözüm sunacak potansiyeli içinde barındırmaktadır” dedi.