Gündem 'Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir'

'Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir'

01.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, “İsrail’in şiddet ve vahşet temelli operasyonları durmazsa Gazze yutulacaktır. Vaat edilmiş toprakların hedefinde Türk vatanı da vardır. Bu kapsamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir” dedi.

Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir

ANKARA Milliyet - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını sert sözlerle eleştirdi. “İsrail’in şiddet ve vahşet temelli operasyonları durmazsa Gazze yutulacaktır. Vaat edilmiş toprakların hedefinde Türk vatanı da vardır” dedi. Bahçeli, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

ÜSTÜNLÜK TÜRKİYE’YE GEÇECEK: Şu an Türk tarihinin yeni bir eşiğindeyiz. Yeni yüzyılın öznesi, cazibe merkezi, ana yörüngesi, kutup başı Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Zamanda ve mekânda üstünlük Türkiye’ye geçecektir. 

SİYASİ ÇIKARCILAR: (CHP liderinin ‘görevimiz cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak’ sözü) Demokrasiden bihaber siyasi çıkarcılar söz oyunlarıyla esasen Cumhuriyete yönelik potansiyel hazımsızlıklarını, tahammülsüzlüklerini eşzamanlı seslendirmişlerdir. Eğer bu zevata hasbelkader kulak verirseniz alayından buram buram sahte Cumhuriyet sevgisi duyulacaktır… İYİ Parti Başkanı da ülkemizin demokrasi krizinde olduğunu söylemiş. Elbette bu söylemiyle halt etmiş. 

AKILLARINI ALIRIM: (HEDEP’lilere) TBMM, bölücülüğün ve terör sevicilerin meydan okuma yeri, propaganda mecrası değildir... TBMM’de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Celal Adan’ın isabetli sözleri aynısıyla bizim de sözümüzdür. Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir... Meclis kürsüsüne gelip arkasına aldığı birtakım zırvalarla bize cesaret temsili olanlar, aklını başına alsın, akıllarını alırım onların... Gerçekleri anlatmaya başlarsak Meclis’te, değil Ankara sokaklarında, Diyarbakır’da dahi gezemezler. 

Haberin Devamı

SOYSUZ İFTİRA: 28 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen Büyük Filistin Mitinginin, Cumhuriyet kutlamalarını örtbas etmek için planlandığını iddia etmek soysuz, merhametsiz, vicdansız bir yalan ve iftiradır. 

MESCİD-İ AKSAYI ÇOK ÖZLEDİK: İsrail’in şiddet ve vahşet temelli operasyonları durmazsa Gazze yutulacaktır. Vaat edilmiş toprakların hedefinde Türk vatanı da vardır. Bu kapsamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir..  Her ihtimalin hesaba katılarak tetikte ve teyakkuzda olmamız gerektiğini tekrar ifade ediyorum. Unutulmasın ki, Mescid-i Aksa’yı çok özledik, zalimlere karşı da öfkeyle ayaktayız. 

Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir

‘Rozetin adı Turan’

MHP lideri grup çıkışında, bir gazetecinin, “Rozetiniz ve yüzüğünüz çok farklı” sözleri üzerine, “Bu rozetin adı Turandır. Göktürkler var, kurt var, Orta Asya var, her şey var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Roman projesine destek çağrısı

MHP lideri Bahçeli, Romanların sanatsal yeteneklerini geliştirmek üzere başlatılan “Müge Anlı ve Dostları Sanat Okulu Projesi”ne Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü de olması sebebiyle 100’er liralık katkı sağlanması çağrısını yaptı.Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda Anlı’yı kutladı.