Gündem Firari Nişanyan Yunanistan’a alınmadı

Firari Nişanyan Yunanistan’a alınmadı

26.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de cezaevinden firar ettikten sonra Yunanistan’da yaşamaya başlayan yazar Sevan Nişanyan, ülke dışına çıktığı bir gezi sonrasında Yunanistan’a alınmadığını açıkladı.

Firari Nişanyan Yunanistan’a alınmadı

HABER MERKEZİ - İzmir’in Selçuk ilçesindeki Şirince’de sit alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle üç yıl hapiste kalan ve toplamda 11 yıl hapis cezası bulunan Sevan Nişanyan, 2017 yılında Foça Açık Cezaevi’nden izinli olarak çıktıktan sonra firar etmişti.

Haberin Devamı

Yunanistan’da, Samos Adası’nda yaşayan Nişanyan, YouTube kanalından yaptığı açıklamada, gezi için ayrıldığı Yunanistan’a Belgrad üzerinden dönerken ülkeye alınmadığını belirtti. Nişanyan, olaya ilişkin “Ulusal güvenlik açısından riskli kişi olduğum, bu nedenle Yunanistan’a giremeyeceğim, sebeblerinin ise devlet sırrı olduğunu beyan ettiler” dedi. Nişanyan Belgrad’dan yaptığı yayında Yunanistan’ın kararıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Türkiye’deki yer adlarıyla 10 sene kadar uğraştıktan sonra komşu ülkelerle de ilgilenme ihtiyacı hissettim. Geçen sene Kuzey Yunanistan’ın ve Bulgaristan’ın yer adlarını -ki bu yer adlarının çok büyük bir bölümü Türkçedir, Kuzey Yunanistan’daki yer adlarının yarısı Bulgarca Yarısı Türkçe’dir, Yunanca hemen hemen yoktur- haritaya geçirme ihtiyacı duydum. Devletler açısından bu mahremine el atmak gibi bir şey. Bunun da bir etkisi olduğunu düşünüyorum.”