Gündem Fırtına yıktı geçti

Fırtına yıktı geçti

02.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından fırtına ve toz taşınımı 5 ili teslim aldı. Manisa’da çatılar uçtu, bir ilkokulda 2 öğrenci yaralandı. İzmir’de deniz ulaşımı aksarken, çatılardan yollara beton parçaları düştü. Edirne’de ise araçları çamurla kaplanan sürücüler oto yıkamacılara akın etti.

Fırtına yıktı geçti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli rüzgar, fırtına ve Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beş ilde etkili oldu. Fırtına ve Afrika kaynaklı toz taşınımı Manisa'da hayatı olumsuz etkiledi. Saat 10.30 sıralarında başlayan fırtına nedeniyle kent merkezinde 10 binanın çatısı uçtu, kiremitler araçlara zarar verdi. Bazı ağaçlar devrilirken, Şehzadeler ilçesindeki Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu'nda kırılan iki pencere camı iki öğrencinin hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Bazı binaların dış kaplamalarının da zarar gördüğü fırtına nedeniyle bir sokakta çatıdan düşen kiremitlerden çok sayıda insan son anda kurtuldu. Fırtına sırasında sokaktaki kaldırımda oturan esnaf ve vatandaşlar gürültüyle son anda dükkanlarının içine geçerek yaralanmaktan kurtulurken park halindeki dört araç kiremitlerden zarar gördü.

Fırtına yıktı geçti

Gökten çamur yağdı

Edirne’de de fırtına etkisini gösterdi. Nişancıpaşa Mahallesi’nde şiddetli fırtına nedeniyle evin çatısı yerinden söküldü. Çatıdan düşen parçaların evde oturan Zeliha Yolalmaz'ın üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Ekiplerce evden çıkarılan Yolalmaz, hastaneye kaldırıldı. Halk pazarında ise esnafın tezgahının üzerine de ağaç devrildi.
İpsala ilçesinde ise çamur yağışı etkili oldu. Yağış sebebiyle sürücüler ilerlemekte zorluk yaşarken park halinde bulunan araçlar çamurla kaplandı. Vatandaşlar araçlarını temizletmek için oto yıkamacılara koştu. Çanakkale Ezine’de ise şiddetli lodos nedeniyle bir elektronik firmaya ait iş yerinin çatısı uçtu. O esnada bir kadın müşteri 10 saniyeyle içeri erken girerek çatının altında kalmaktan son anda kurtuldu.
Bursa Kestel’de etkili olan rüzgâr, yerdeki tozları kaldırdı. Gökyüzünü toz tabakası kapladı.

Haberin Devamı

İzmir'de de etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Deniz seferleri bir süreliğine iptal edilirken, bir binanın çatısındaki gaz betonlar park halindeki aracın üzerine düştü. Konak'ta bulunan St. John Anglikan Kilisesi'nin bahçesinde bulunan iki ağaç da fırtına nedeniyle yıkıldı. Motosikletli kurye, motosiklet ve elektrikli scooterların trafiğe çıkışı 3 Nisan’a kadar yasaklandı.

Marmara’ya uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için bugün kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa), yarın ise batı ve güneybatı yönlerden fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.