Gündem Fırtınayı yasayla durduracak değiliz

Fırtınayı yasayla durduracak değiliz

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Romanya’da hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına 200 yerleşim biriminde hasara yol açtı. Fırtınada uçan eşyalar 8 cana mal oldu. Hükümet eleştirilere ‘Fırtınayı yasayla durduracak değiliz’ yanıtı verdi

Fırtınayı yasayla durduracak değiliz

140 kişi yaralandı
Romanya’nın batısında etkili olan şiddetli fırtına
8 kişinin ölümüne, en az 140 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yetkililer, hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtınanın Timisoara kentinde 5 kişinin ölümüne neden olduğunu belirtti. Diğer ölümlerin de yine civar yerleşim birimlerinde, fırtına yüzünden uçan eşyalardan kaynaklandığı açıklandı. Fırtınanın bölgede 200 köy ve kasabada hasara neden olduğu kaydedildi.
Yetkililere eleştiri
Fırtınanın bazı ağaçları kökünden söktüğü ve elektrik tellerini kopardığı, çok sayıda evin elektriksiz kaldığı öğrenildi. Bölgedeki 40 okul dün tatil edilirken, gazeteler, yerel yetkilileri ve hükümet yetkililerini önlem almamak ve halkı uyarmamakla suçladı. Bölgeyi ziyaret eden Başbakan Mihai Tudose ise “Hava tahminleri yağmurlu gösteriyordu. O yüzden uyarı yapmadık. Kanunla fırtınayı durduracak değiliz” dedi.

Irma’dan sonra Maria geliyor!

Irma Kasırgası’nın vurduğu Karayipler, Atlantik Okyanusu’nda oluşan yeni bir kasırgaya hazırlanıyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, saatteki hızı 120 kilometreye ulaşan tropik fırtına ‘Maria’ güçlenerek 1. kategoride kasırgaya dönüştü. Irma Kasırgası’nın vurduğu Karayip adalarını tehdit eden Maria Kasırgası’nın Leeward, Martinique, Guadeloupe, Dominica, St. Kitts, Nevis ve Montserrat adalarını vurması bekleniyor. Maria’nın Antigua, Barbuda, Saba, St. Eustatius ve St. Lucia’da da etkili olacağı ifade edildi.

Haberin Devamı