Gündem Fransa hakkında bilinmesi gerekenler

Fransa hakkında bilinmesi gerekenler

14.04.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

Yemeklerin, modanın, tarihin ve edebiyatın yükselme dönemlerini yaşadığı o güzel ülke Fransa’dır. Ülke gezi tutkunlarını sokaklarına çekerken yemekleri, moda anlayışı ve sokaklarıyla insanları cezbediyor. Turistlerin en çok uğrak yeri olan Fransa, tarihiyle, kültürüyle sizleri büyülü bir dünyaya çekeceğine şüphe yok.

Fransa hakkında bilinmesi gerekenler

Fransız kültürü ile tanışın

Haberin Devamı

Yolunuz Fransa’ya düşmüş ise oranın keyfini çıkartırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta olabilir. Gideceğiniz yerlerin kültürlerini öğrenmek ve bunu esas alarak hareket etmek size başka ülkelerden dostlar kazandırabilir. Günlük kullanımda konuşurken birine “sen” diye hitap etmeniz Fransa’da hoş karşılanmayabilir. Özellikle dikkat edilen bu noktayı atlamamanız sizin değer ve saygı görmenizi sağlayabilir. Ne olursa olsun karşınızdakine “siz” diye hitap etmelisiniz.
Alışveriş yaparken ise bilmeniz gereken önemli bilgilerden biri de mağazaların hafta içi ve Cumartesi günleri 19.30’ a kadar açık olduğudur. Buna göre plan yapmayı unutmamalısınız.

Fransa’nın güzellikleri

Eiffel Kulesi
Fransa dendiğinde belki de akla gelen ilk yer Eiffel Kulesi’dir. Şehrin her yerinden gözüken bu yapı sizleri ışıklandırmalarıyla da büyüleyeceğine şüphe yok. Eiffel, turistlerin görmeyi en çok tercih ettiği yerlerden birisidir.
• Notre Dame Katedrali
Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan yapı Paris’te bulunmaktadır. Victor Hugo’nun yazdığı Notre Dame’nin kamburu romanına konu olan katedral ilgi görmeye devam ediyor.
• Louvre müzesi
Fransa’nın ilk devlet müzesi olan Louvre Müzesi’nin tamamını gezmek yaklaşık 28 gün sürmektedir. Oldukça büyük olan bu müze içinde birçok eser barındırmaktadır. Ünlü Mona Lisa tablosu da burada sergilenmektedir.
• Versay Sarayı
Paris’in çok yakınında bulunan Versay Sarayı görkemli manzarasıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Eskiden saray olarak kullanılan bu yapı şu anda müze olarak kapılarını ziyaretçilerine açmış bulunmaktadır. Sarayın bahçelerini, içini ve aynalı galeriyi gezerek gününüzün yarısını burada geçirebilirsiniz. Üstelik yapının etrafında bulunan şık restoranlarda leziz yemekler yiyebilir, güzel şaraplar tadabilirsiniz.
• Normandia& Bayeux plajları
Normandia, Fransa’nın kuzeyinde bulunur. Bayeux gibi yerleşim yerlerini içeren bölge çok güzel sahillere sahiptir. Bayeux Katedrali ve içerisinde sergilenen bayeux tapestry ile ünlenmiştir. Tarihi gezileri seviyorsanız mutlaka uğramanız gereken bir yerdir.
• Bordeaux
Fransa dendiğinde akla gelen belki de ilk şeylerden birisi şaraptır. Dünyanın en büyük ve en eski şarap üretim yerlerinden biri olan Bordeaux, sizi o hafif havasıyla içine çekecektir. Özellikle burada bulunan şarap fabrikalarını gezmeyi ihmal etmeyin.
• Nice
Daha yazlık olan bu bölgede denize girebilir, güneşlenebilir ve sıcağın tadını çıkartabilirsiniz. Üstelik Cannes müzik festivali zamanı etrafta gezinen ünlülere rastlamanız da hiç şaşırtıcı değil.
• Şanzelize
Paris’in en uzun caddesi olan Şanzelize’de gezme ve alışveriş yapma keyfini kaçırmamak lazım. Güzel restoranlarında yemek yiyebilir, kafelerinde kitap okurken kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
Lyon
Fransız iş dünyasının merkezi olan Lyon, gastronominin de kalbidir. Fransız yemeklerini tatmak için rotanıza eklemeniz gereken bir yerdir.
Marseille
Avrupanın en ünlü kaplıcalarının ev sahibi olan Marseille, tarihi yönüyle de oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca aralık ayında kurulan Noel pazarı da turistlerin ilgi odağı olmuş durumda. Uğramışken meşhur beyaz şaraplarını da tatmayı ihmal etmeyin.

Yazarlar