Gündem Gazeteci Sanlı Ergin hayatını kaybetti

Gazeteci Sanlı Ergin hayatını kaybetti

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir süredir lösemi tedavisi gören usta gazeteci Sanlı Ergin (59), dün hayatını kaybetti. Bugüne kadar başta Hürriyet olmak üzere çok sayıda yayında görsel yönetmenlik yapan Ergin, Milliyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni olan Hürriyet yazarı Sedat Ergin’in kardeşiydi.

Gazeteci Sanlı Ergin hayatını kaybetti

İSTANBUL Milliyet - Ergin’in cenazesi, bugün öğle vakti Çengelköy Kerem Aydınlar Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

İstanbul’da 1964 yılında dünyaya gelen Sanlı Ergin, mesleğe 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde başladı. 1984-1987 yılları arasında Cumhuriyet Daily Newspaper’da sayfa tasarımcısı olarak görev aldı. Ekonomik Panorama dergisinde, Hürriyet gazetesinde sayfa tasarım ve haftasonu ekleri görsel yönetmeni olarak çalıştı. 2008-2014 yılları arasında Habertürk gazetesinde görsel yönetmen olarak bulundu. Son olarak Posta gazetesinin hafta sonu eklerinde sayfa tasarımcısı olarak görev aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Sanlı Ergin, iki çocuk babasıydı.

TGC’den mesaj

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Sanlı Ergin’in ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda, “Değerli meslektaşımız Sanlı Ergin’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar mesleğimize ve cemiyetimize başarıyla hizmet eden Sanlı Ergin’in ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” dendi.