Gündem Gazzeli 27 hasta Türkiye’ye getirildi

Gazzeli 27 hasta Türkiye’ye getirildi

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazze’den çıkarılan 27 kanser hastası ve 13 refakatçisi dün gece yarısı Mısır’dan Türkiye’ye getirildi. Ağırlıklı çocuk ve yaşlılardan oluşan kafile, Refah Sınır Kapısı’ndan çıktıktan sonra başka bir ülkeye sevk edilen ilk kişiler oldu.

Gazzeli 27 hasta Türkiye’ye getirildi

UĞUR YILDIRIM ANKARA - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün Mısır’ın başkenti Kahire’de yaptığı temaslar sonucunda, Gazze’den çıkarılan ilk hastalardan olan bir grup kanser hastası ve refakatçileri dün gece yarısı bu ülkeden Ankara’ya getirildi. Mısır’ın El Ariş Havalimanı’ndan bir Cumhurbaşkanlığı ve bir de MSB’ye bağlı askeri nakliye uçağı Koca Yusuf ile yapılan tahliyede gerekli sağlık kontollerini, Sağlık Bakanlığı’nda görevli 9 uzman yürüttü. Bakan Koca, uçaklara taşınan hastalara tek tek sağlık durumlarına ilişkin sorular sordu. Bakan Koca’ya havalimanında Mısırlı mevkidaşı Halid Abdulgaffar da eşlik etti.

Haberin Devamı

Hastaları taşıyan uçaklar gece yarısı Esenboğa Havalimanı’na indi. Sağlık Bakanı Koca da kafileyle birlikte Ankara’ya döndü. Bakan Koca hastalar uçaktan indirilirken de hepsine ayrı ayrı refakat etti. Hastalardan 4’a Bakan Koca’nın bulunduğu Cumhurbaşkanlığı’na bağlı uçakla, 23 hasta ise askeri uçakla Ankara’ya geldi. Kendilerini bekleyen ambulanslara alınan hastalar ve refakatçileri tedavilerinin sürdürüleceği Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerine nakledildi.

Gazzeli 27 hasta Türkiye’ye getirildi

‘Önemli bir adım attık’

Sağlık Bakanı Koca, Esenboğa’da sefere ilişkin “Sağlık Koordinasyon Ekibi’nin yoğun çalışmaları sonucunda Gazze’deki kanser hastalarının sevki konusunda mutabık kaldık. Uluslararası sağlık diplomasisi ile 27 hasta ile 13 refakatçinin Türkiye’ye gelmesiyle önemli bir adım attık. Türkiye, dost ve kardeşlerini iyi ve kötü günde yalnız bırakmamaya devam edecektir” dedi.