Gündem Gazzeli çocuklar için Meclis’te özel çalışma

Gazzeli çocuklar için Meclis’te özel çalışma

21.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu, Gazze’deki çocuklar başta olmak üzere çatışma, savaş, deprem ve terör mağduru çocukların durumunu radarına alarak araştıracak.

Gazzeli çocuklar için Meclis’te özel çalışma

COŞKUN ERGÜL Milliyet - Alt komisyon, “Kriz Ortamlarında Çocuk” başlığı altında; deprem bölgelerindeki, Gazze’deki ve Türkiye’nin Suriye sınırının ötesindeki çocukların durumlarını ele alacak. Çocukların dijital, ekran, oyun ve sosyal medya bağımlılığı gibi başlıklar da alt komisyonun inceleyeceği konular arasında yer alacak. Bunun yanı sıra; çocuğun eğitimi, çocuğa yönelik şiddet, erken yaşta evlilik gibi çocukları yakından ilgilendiren konular da alt komisyonun çalışma başlıklarını oluşturacak.

Haberin Devamı

Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gazze’deki hastane saldırısına değinerek çoğu çocuk ve kadın 500’den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, yaralıların ise elektrik ve sular kesilerek ölüme terk edildiğini anımsattı. 

Yeşil Sol Parti Milletvekili Serhat Eren’in sözleri ise komisyonda gerginliğe neden oldu. Eren’in, “Bu Komisyon deprem bölgesindeki, Gazze’de katledilen, savaşın devam ettiği her bölgede katledilen çocuklarla ilgilenmesin de kimlerle ilgilensin” derken, Suriye’nin kuzey doğusundaki TSK operasyonlarına gönderme yapınca, komisyon üyeleri  tepki gösterdi. Katırcıoğlu, Eren’den, varsa bu iddiası ile ilgili belge sunmasını talep etti ve vekillerden “Çocuklarla, kadınlarla ilgili meselelerde siyaset yapmamalarını” istedi.