Gündem Gazzeli kanser hastaları Ankara’ya getirildi

Gazzeli kanser hastaları Ankara’ya getirildi

21.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gazze’den Mısır’a geçişleri sağlanan 61 hasta ve 49 refakatçi Milli Savunma Bakanlığı’nın uçağıyla Ankara Etimesgut Havalimanı’na getirildi.

Gazzeli kanser hastaları Ankara’ya getirildi

UĞUR YILDIRIM/ANKARA- Kendilerini bekleyen ambulanslara alınan hastalar ve refakatçileri tedavilerinin sürdürüleceği Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerine nakledildi. Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye getirilen hasta ve refakatçılarla birlikte tahliye edilenlerin sayısı 150’ye ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye ile Mısır Koordinasyonunda yürütülen ve tedavilerinin devamlılığını sağlamak için Türkiye’ye getirilen hastaların tedavisinin Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde devam ettiğini, dün getirilen hastaların tedavilerinin ise Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinde devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Koca, “İsrail Sağlık Bakanına; özellikle bebek ve çocukların tedavi amaçlı olarak ülkemize getirilmesi konusunda yoğun gayret gösterdiğimizi, 1-2 gün içerisinde yeni bir tahliye planladığımızı, bu konuyla ilgili yakın koordinasyondan memnuniyet duyacağımızı ifade ettim” dedi.

Yazarlar