Gündem Gazzeli yetim çocuklara yardım eli

Gazzeli yetim çocuklara yardım eli

16.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanının eşi Entissar Amer ile bir araya geldi.

Gazzeli yetim çocuklara yardım eli

Gazze’ye yönelik yardımları genişletme ve insani krizi çözme noktasında yapılabileceklerin değerlendirildiği görüşmede özellikle İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de yaşanan insanlık trajedisinden etkilenen yetim çocuklara yönelik atılması planlanan adımlar ele alındı. Erdoğan, görüşmede, Gazze’de öksüz ve yetim kalan çocukların, ülkede kalıcı ateşkes tesis edilip, normalleşme süreci sağlanana kadar, geçici süreliğine misafir edilmesi noktasında hazır olduklarını vurguladı; Gazze için tüm ülkelerin güçlerini birleştirmesi gerektiğinin de altını çizdi. 

Haberin Devamı

Erdoğan ve Amer, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nda gönüllü yardım faaliyetleri yürüten Mısır Kızılayı ve Hayat Karima-Onurlu Yaşam Vakfı’nı da ziyaret etti. ● ANKARA Milliyet 

‘Sizi çok seviyoruz’

Hayat Karima-Onurlu Yaşam Vakfı’na gelişinde alkışlarla karşılanan Erdoğan, Gazze’ye yardımların anlatıldığı Türkçe tanıtım filmini izledi. Ardından Gazze’ye gönderilmek üzere hazırlanan gıda kolilerini inceleyen Erdoğan, Amer ile birlikte gıda kolilerinden birinin üzerine “Sizi çok seviyoruz.” mesajını yazarak imzaladı.