Gündem Genç mucitler ödülleri kucakladı

Genç mucitler ödülleri kucakladı

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, liseli gençlerin proje ve girişimcilik pratiğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen ‘Üsküdar Üniversitesi Bilim ve Fikir Festivali’nin beşincisi sona erdi.

Genç mucitler ödülleri kucakladı

‘Çok ümit verici’

Haberin Devamı

Festivale bu yıl İstanbul’daki 171 liseden 500 proje başvurdu. Öğrenciler, ‘Sosyal Bilimler’, ‘Sağlık Bilimleri’ ve ‘Fen ve Teknoloji’ olmak üzere üç kategoride yarıştı, 190 proje elemeyi geçti. Öğretmenler ve öğretim üyelerinden oluşan jüri, projeleri değerlendirdi. Ödül törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de katıldı.

‘İlgi artıyor’

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu yıl beşincisi yapılan festivale ilginin arttığını belirterek, “Her yıl daha güzel projeler geliyor. Bu ilgi Türkiye’nin geleceği için çok ümit verici” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de teknolojideki gelişmeler doğrultusunda müfredata kodlama eğitimi gibi dersleri koyduklarını belirterek, “Gençlerimizin artık yazacakları bir programla, bir yazılımla dünyada çok öne çıkabilecekleri bir dönemi yaşıyoruz. Dünyanın en zengin firmaları yazılım firmaları oldu. Yılların o endüstriyel kazanımları bir anda yazılıma döndü ve onun için kodlama eğitimini milli eğitimde dördüncü ve beşinci sınıfta mecburi ders yaptık. 6, 7, 8. sınıflarda seçmeli ders yaptık. İnovasyon, inovatif düşünme, artık yeni çağa uyacak gençlerimizi eğitimle buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Nar kabuğundan gıda kalkanı

Yarışmada, sağlık bilimleri kategorisinde ‘Uzangaç’ isimli proje, sosyal bilimler kategorisinde ‘Anadolu’nun Piramitleri’, fen ve teknoloji bilimleri kategorisinde ise ‘Nar Kabuğu Ekstresinden Antibakteriyel ve Antifungal Gıda Kalkanı’ başlıklı projelerin birinci olduğu açıklandı.