Gündem Genç nesillere sağlıklı gelecek bilinci kazandırıldı

Genç nesillere sağlıklı gelecek bilinci kazandırıldı

25.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin ve velilerinin sağlık konusundaki farkındalıklarının artması ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesi amacıyla Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından hayata geçirilen “Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesinin üçüncü dönemi tamamlandı.

Genç nesillere sağlıklı gelecek bilinci kazandırıldı

Bu dönemde Adana ve Ankara’daki 4 devlet okulunda 7. sınıf öğrenimlerine devam eden 261 öğrenci ve velilerinden oluşan 134 katılımcıya, çevrimiçi eğitimler düzenlendi. Dönemin tamamlanmasıyla, üç yıldır başarıyla devam eden proje kapsamında toplam 1.420 öğrenci ve 569 veliye ulaşıldı. 

Haberin Devamı

Toplumsal fayda yaratıldı 

Spor, stres yönetimi ve kişisel hijyen gibi konulardaki eğitimlerin yanı sıra iklim okuryazarlığı eğitimi ile katılımcıların iklim krizi ve çevre konusunda bilinçlenmeleri sağlandı. Ayrıca 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında dönem eğitimlerine “Afet Sonrası Psikolojik İyilik Halini Destekleme Eğitimi” de eklendi. 

Projenin sosyal etkisini ölçmek üzere eğitimlerin öncesinde ve sonrasında, projeye katılan öğrencilere ve velilerine anketler uygulandı. Üçüncü dönemin sonuçları, sağlık alanında istenilen toplumsal faydanın bir kez daha yaratıldığını gösterdi. 

Projeyle ilgili konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Roche Türkiye ile ‘Eğitimle Sağlıklı Gelecek’ projesiyle başlayan iş birliğimiz deprem sonrası oluşturulan burs projesinde de devam ediyor. Gelecekte daha fazla öğrenciyi aydınlatmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko ise Üç yılda projeyle sağlık bilincini artırmada çok önemli yol kat ettiklerini belirterek “Öğrencilerin sosyal, fiziksel, zihinsel ve çevresel sağlık konularında farkındalıklarını artırmalarını sağladık. Velilere çocuklarının sağlığına destek olmaları konusunda rehberlik ettik. Katılımcıların olumlu geri dönüşleri bizlere doğru yolda olduğumuzu gösterdi ve projenin devamını sağlamak için bizi yüreklendirdi” diye konuştu.