Gündem ‘Gençlerin hayalleri benim hedefimdir’

‘Gençlerin hayalleri benim hedefimdir’

04.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, Ordu mitinginden gençlere “Benim size sözüm var, sizin bütün hayalleriniz benim hedefim olacak” diye seslendi. Fındık ve çay üreticisinin hakkını koruyacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Fiskobirliği de Çay-Kur’u da yeniden inşa edeceğiz” dedi.

‘Gençlerin hayalleri benim hedefimdir’

ÖNDER YILMAZ Ordu - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu’na DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. “Ordu hakkını alacak”, “Dalda fındık, iktidarda CHP” pankartlarının açıldığı mitingde Kılıçdaroğlu’na fındık dolu bir sepet hediye edildi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

UMUDUM GENÇLERE BAĞLI: Gençler Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersizniz. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak olan gençler; bütün umudum, bu ülkenin geleceği size bağlı. Sandığa gideceğiz, demokrasiden ve alın terinden yana oyumuzu kullanacağız. Otoriter yönetimi değiştireceğiz, söz mü? Benim kuşağım bizim emekliler kuşağı; biz babalarımızdan daha iyi gördük ama onlardan daha iyi bir hayat standardı yakaladık. Evimiz arabamız oldu en azından. Ama şimdi evlatlarımız bizden daha iyi eğitim almalarına rağmen alacakları ücretlerle ne ev alabilirler ne de araba alabilirler. O nedenle ‘Fransa, Almanya, Kanada’ya gidersem asgari ücretle bile olsa hem evim hem arabam olur, daha iyi hayat standardı yakalarım’ diyorlar. Gençler bu ülkenin umudu sizsiniz, bu ülkeyi büyütecek kalkındıracak olan sizsiniz. Benim size sözüm var, sizin bütün hayalleriniz benim hedefim olacak.

Haberin Devamı

FINDIK DÖRT DOLAR OLACAK: Karadenizin iki temel ürünü var; çay ve fındık. Söz verdim, alın teri dökenin emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar vereceğim. Fındık hangi dönem olursa karşılığı dört dolar eşittir TL olacak. Unutmayın bir tarafa yazın: ‘Bay Kemal geldi Ordu’da söyledi’ diyeceksiniz. Fiskobirlik, cumhuriyetin temel kurumlarından biri. Üreticinin dostuydu. Sonra göbeğini kestiler bir tarafa bıraktılar, işlevsiz kaldı. Fiskobirliği de Çay-Kur’u da yeniden inşa edeceğiz. Çay-Kur’daki karayollarında taşeron işçileri kadrolu hale getireceğiz.

PARAYI EMEKÇİYE VERECEĞİM: Bayram’da emeklilere 15 bin TL vereceğim diyorum, ‘parayı nereden buldun’ diyorlar. Beşli çetelere para buluyorsun, herkese para buluyorsun, beşli çetelerin yanında uyuşturucu baronlarıyla da kolkola geziyorsun, emekçiye gelince ‘parayı nereden bulacaksın’ diyorsun. Parayı bulacağım söke söke alacağım ve emekçiye vereceğim.

DARBE DEĞİL, DEMOKRASİ: Sandıkta bitirmeye hazır mıyız? Diyorlar ki, -gideceklerini biliyorlar- ‘efendim 14 Mayıs’ta millet ittifakı kazanırsa bu bir darbedir.’ Akla ziyan gerçekten. Yahu seçim tarihini belirleyen siz, sandık kuran siz, kimlerin oy kullanacağını belirleyen siz. Ee gidince darbe oluyor. Darbe değil, demokrasi oluyor. Sandıktan demokrasi çıkacak.

Haberin Devamı

DEĞİŞTİRMENİN ZAMANI GELDİ: Dünyada fındıkta bir numara, arıcılıkta da iki numarayız. Ordu’nun fındık ve bal üretiminde özel bir yeri var. Ordulular size şükran borçluyuz. Hiç endişe etmeyin sandığa gidin oyunuzu kullanın. Yanınıza geçen dönem AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren komşunuzu da alın ‘gel kardeşim, eskiden daha güzeldi, bunlar bizi perişan ettiler. Soğan bile alamaz hale geldik, artık değiştirelim değişimin zamanı’ deyin. Oyumuzu kullanalım Türkiye’nin kaderini değiştirelim güzel bir Türkiye’yi inşa edelim.

‘Devlet taşeron işçi çalıştırmaz’

Kılıçdaroğlu, dün Sinop’ta vatandaşları ziyaret etti. Ardından Boyabat ilçesinde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

KUL HAKKI YİYENE OY VERMEYİN: Beşinci kezdir geliyorum Boyabat’a. Boyabat’ta oylarımız düşük. Kabahat bizde. Boyabatlılara şunu söylüyorum; benim kadar başka bir genel başkan gelmedi. Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin.

Haberin Devamı

YANGINI SÖNDÜRECEĞİM: Buranın çeltiğini biliyorum. O tarlalarda çalışanı biliyorum. Buradan karayollarının taşeron işçilerine selamlarımı gönderiyorum. Hiç meraklanmayın hepinize kadro vereceğim. Devlet taşeron işçi çalıştırmaz. Bana diyorlar ki, niye soğanla, patatesle uğraşıyorsun? Soğanın kilosu olmuş 30 lira. Mutfakta yangın var. O yangını ben söndüreceğim.

İKİ KIRMIZI ÇİZGİ: Bizim iki kırmızı çizgimiz var; Vatanımız ve bayrağımız. Ayrıca sözüm var, Sinan Ateş’in katillerini bulacağım. Gaffar Okkan’ın katillerini bulacağım, kulaklarından tutup yargıya teslim edeceğim. l HABER MERKEZİ