Gündem Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Ülkemiz bir spor devrimi yaşıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Ülkemiz bir spor devrimi yaşıyor

14.03.2024 - 18:06 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Tüm tezviratlara rağmen, ‘Atatürk’ün ismini kaldıracaksınız, şöyle yapacaksınız, böyle yapacaksınız’ demelerine rağmen, biz iş yaparız. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez, işlerle yürür. Dolayısıyla biz hep iş yaparız, hizmet yaparız eser üretiriz. Türkiye’nin dört bir yanında eserlerimiz var. Kazandırdığımız eserler ortada. Ülkemiz bir spor devrimi yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, son 22 yılda yapılan eserler ortada” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Ülkemiz bir spor devrimi yaşıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Atatürk Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Temel Atma Törenine katılmak üzere Bursa’ya geldi. Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın da katıldığı törende konuşan Bakan Bak, “Bursa’ya da şehrin merkezinde böylesine güzel bir spor salonu yakışır. Tüm tezviratlara rağmen, ‘Atatürk’ün ismini kaldıracaksınız, şöyle yapacaksınız, böyle yapacaksınız’ demelerine rağmen, biz iş yaparız. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez, işlerle yürür. Dolayısıyla biz hep iş yaparız, hizmet yaparız eser üretiriz. Türkiye’nin dört bir yanında eserlerimiz var. Kazandırdığımız eserler ortada” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘ÜLKEMİZ SPOR DEVRİMİ YAŞIYOR’

AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye’nin spor devrimi yaşadığını söyleyen Bakan Bak, “Ülkemiz bir spor devrimi yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, son 22 yılda yapılan eserler ortada. Malumunuz yapılan stadyumlar, devasa spor salonları, yüzme havuzları, atletizm tesisleri, kapalı salonlar, inanılmaz tesisler var. Binlerce tesis yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Tabii eskiyen tesisleri de yeniliyoruz. Atatürk Spor Salonu ifade ettikleri gibi, 72 yılında yapılmış, görevini yapmış, efsane müsabakalar olmuş burada. TOFAŞ SAS’ın, Oyak Renault’un, Sönmez Filament’in olmuş. Güreş Milli Takımı’nın müsabakaları olmuş, şampiyonalar olmuş. Yine görevini tamamlamış ama yeniden Bursalılara, Bursa'nın gençlerine hizmet etmek üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden tasarlanmış, dizayn edilmiş harika bir salon,3 bin 100 kişilik bir salon, ana salon, yanında alt salonlarıyla beraber, yanında yüzme havuzuyla beraber muhteşem bir tesis ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Ülkemiz bir spor devrimi yaşıyor

ALİNUR AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a projeleri ve hizmetleri nedeniyle teşekkür eden Osman Aşkın Bak,

“Teşekkürler Alinur Başkan, teşekkür ediyoruz. Bursa adına teşekkür ediyoruz. Biz de destek oluyoruz, yanınızdayız, kazandırdığınız eserler ortada. Biz eser üretiriz. Bizlere düşen görev neyse yanınızdayız. Sen yapmaya başla başkan, 100 değil, 200 değil, ne lazımsa sana helal olsun. Bursa’ya helal olsun. Destekler size. Sen eser getir. Başkan şunu söyledi, ‘Amatör spor kulüplerine destek olacağız’ dedi. Çok güzel eserler, işler yapıyor gerçekten. İşte belediyecilik bu. Bizim de yönetim olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yerel yönetimlerle çok güzel işler yapıyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTULDU’

22 yılda yapılan spor yatırımlarına da değinen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şunları söyledi:

”Türkiye çapında 22 yılda olimpik ve yarı olimpik olmak üzere yaklaşık 700 tane yüzme havuzu yapıldı. 100 tanesi de devam ediyor. Burada bu ülkenin çocuklarına, 10 milyon çocuğuna yüzme öğretildi. Uluslararası alanda başarılı sporcular çıkmaya başladı. Çocuklarımız başta alkol, uyuşturucu olmak üzere, kötü alışkanlıklardan uzak tutuldu. Şuradan ailelere tekrar sesleniyoruz. Bu tesislere, yapılan bu tesislere anneler, babalar, nineler, dedeler, çocukları alıp getirin. Hanımlarınızı alıp getirin. Alkolden, kötü alışkanlıklardan, kötü akıllardan uzak tutalım. Antrenörlerimizle, teknik direktörlerimizle, yöneticilerimizle, çocuklarımız burada spor yapsın. Buradan başarılı sporcular çıksın. Geçmişte TOFAŞ SAS’ın güreş takımının, Avrupa Kulüpler Şampiyonluğu var. Yine Bursa Büyükşehir Belediye Güreş Takımı’nın Avrupa serbest stilde Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var. Ben de o zaman federasyon başkanıydım, Güreş Federasyonu Başkanı iken de geldim buraya. Ve Bursa bir spor şehri. Her haliyle, her şeyiyle bunu hak ediyor. İnşallah bu tesislerde yetişecek sporcular büyük işler yapacak. Mudanya'dan Poyraz'ın Kızları güzel işler yapıyor. Mudanya'ya da orada yeni salon yapmak için, stat yapmak için söz verdik. İnşallah onları da gerçekleştireceğiz. Başkan sen çalışmaya devam et. Biz yanındayız. Belediye başkanlarımıza sesleniyoruz, eserlerinizle gelin, biz sizin hizmetinizdeyiz. Desteğe devam diyoruz. Yetenek taramasıyla Türkiye çapında 3’üncü sınıflardaki çocuklarımızdan, 4 milyon çocuğumuzu taramadan geçirdik. Buradan çeşitli branşlara yönlendirdik. Basketbola, voleybola, karateye, tekvandoya başta olmak üzere masa tenisine, yeteneklerine göre yönlendiriliyor. Türkiye'de spor devrimi devam ediyor. Her yerde eserler var. Bu eserleri belediyelerimizle beraber yapıyoruz. Eser üretmeye devam edeceğiz, bu ülkenin gençleri için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu gençlere, gençlik merkezlerimizde yaklaşık 400 tane gençlik merkezimizde sanattan kültüre, tiyatroya, çeşitli alanlarda hizmet etmeye devam ediyoruz. Bursa'da belediyelerimizde bunların güzel örneklerini veriyoruz.”

Haberin Devamı

‘TEKRAR AK BELEDİYECİLİK DİYECEĞİZ’

Haberin Devamı

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde hizmet belediyeciliğinin kazanacağını söyleyen Bakan Bak, “Kim ne derse desin onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar konuşur Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yapar. Mustafa Dündar yapar. Bursa için canla başla çalışmaya devam başkan. Yanındayız, yolun açık olsun. 31 Mart'ta sandıkları patlatacağız. Bursa'da tekrar AK Belediyecilik diyeceğiz, gerçek belediyecilik diyeceğiz. Yolumuz açık olsun. Tesisimizin temelini atıyoruz, en kısa zamanda bitireceğiz. Bursa spor şehri, şampiyonluklar istiyoruz, başarılı sporcular istiyoruz” dedi.