Gündem Göçmenler için koordinasyon mekanizması

Göçmenler için koordinasyon mekanizması

01.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki göçmenlere hizmet sunan kamu kuruluşları arasında koordinasyon sağlanması için oluşturulacak il ve ilçe göç koordinasyon kurullarında, göç kaynaklı yaşanması muhtemel sosyal gerginlikler değerlendirilecek. Meslek kuruluşları, esnaf odaları, baro temsilcileri, belediyeler, STK’lar, yerli ve yabancı kanaat önderleri göç koordinasyon kurullarına davet edilebilecek.

Göçmenler için koordinasyon mekanizması

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Göç alanlarında yabancılara hizmet sunan kamu kuruluşları arasında koordinasyon sağlanması için il ve ilçe göç koordinasyon kurullarının çalışma usulleri belirlendi. Göç İdaresi Başkanlığı’nın genelgesine göre, il göç koordinasyon kurulunun başkanı vali, ilçe göç koordinasyon kurulunun başkanı kaymakam olacak.

Haberin Devamı

Müftülük de olacak

İl göç koordinasyon kurulunda valinin yanı sıra; yabancı nüfusu 2 binden fazla olan ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Geri Gönderme Merkezi, Geçici Barınma Merkezi, Kızılay yetkilileri de hazır bulunacak.

Muhtemel gerginlik

İlde veya ilçede yaşanan, yaşanması muhtemel olumsuz olaylar veya sosyal gerginlikler tüm kurul üyelerinin görev alanlarına yönelik olarak değerlendirilecek. Risk olduğu değerlendirilen konularda kurulun karar alması sağlanacak. Kurullar, ilde ve ilçelerde bulunan yabancılar hakkında genel durum değerlendirmesi yapacak, yabancılara sunulan hak ve hizmetler ile sosyal uyumlarına yönelik uygulanması planlanan tedbirleri alacak. Kurullar; eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi özel başlıklarda da görüşme yapabilecek.