Gündem Göldeki ölüme dava açıldı

Göldeki ölüme dava açıldı

14.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Utah eyaletindeki Powell Gölü’nde boğulan Betül Eryıldırım ve Merve Tokel’in ölümüne ilişkin soruşturma ailelerini tatmin etmedi. Aileler olayla ilgili dava açtı

Göldeki ölüme dava açıldı

Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri 21 yaşındaki Betül Eryıldırım ve Merve Tokel geçtiğimiz yaz ‘work and travel’ programıyla ABD’nin Utah eyaletine gitti. İzin günlerinde çevreyi gezmeye karar veren genç kızlar esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu.
Yapılan araştırma sonucu iki arkadaşın cansız bedenleri 8 Ağustos 2012 tarihinde Powell Gölü’nde bulundu. ABD’de yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan otopsi raporunda, Eryıldırım ve Tokel’in boğularak yaşamlarını yitirdiği ve herhangi bir darp izine rastlanmadığı belirlendi. Rapor ABD’li yetkililerce aileye de gönderildi.
Ancak genç kızların ailesi olayla ilgili şüphelerin giderilmediği gerekçesiyle kızlarının ölümüne ilişkin dava açtı.

‘Göle yaklaşmazlardı’
Betül’ün babası Ali Eryıldırım, “Olay kapsamlı bir şekilde araştırılmadı. Bize göre olayda büyük bir ihmal var. Bu kadar öğrencinin bulunduğu yerde mutlaka cankurtaran olmalıydı. Türk yetkililer de üzerine düşeni yapmadı” dedi.
Merve Tokel’in annesi Gülsüm Tokel ise “Elimizde sadece otopsi raporu var. Ölüm nedeni ve saati yazıyor ama saat bile yanlış. Polis soruşturması ne aşamada hiçbir şey bilmiyoruz” diye konuştu.
Ölen kızların ev arkadaşı Merve Kurt da olayla ilgili şüphelerini şöyle dile getirdi: “İkisi de yüzme bilmiyordu ve göle bir metre yakınlaşmaktan bile korkarlardı. Boğuldukları ‘Croopy’ adlı bölge ıssız ve suyu tehlikeli bir yerdi. Bunu herkes gibi onlar da biliyordu.
Güneşlenmek için benden bikinilerimi ödünç almışlardı. Ancak sudan kıyafetleriyle çıkarılmışlar. Eşyalarını bulduğumuz yerin hemen ilerisinde yakılmak üzere hazırlanmış küçük bir çalı öbeği vardı. Akşam üzeri buluşacaktık.
Gündüz vakti ateş yakmaları olası değil. Bu orada başka birilerinin olabileceğini gösteriyor. Ancak bu araştırılmadı.”