Gündem Gönüllerde ittifak çağrısı

Gönüllerde ittifak çağrısı

24.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da geçen yerel seçimde ittifak yaptıkları İYİ Parti’ye oy verdiğini belirterek bu kez İYİ Partililerden destek istedi: “Ben İYİ Partililerden, hiçbir yerde yapmadığım bir şeyi, burada kendime memleketimde, sizin evladınız için istiyorum.”

Gönüllerde ittifak çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün memleketi Manisa’da, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Özel, konuşmasının büyük bölümünü tekrar aday olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün’e ayırdı. Ergün’ün şehrin aleyhine bazı icraatlarına CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in karşı çıktığına dikkati çeken Özel, kendisine ait reklam raketlerinin özellikle memleketi Manisa’da kırılmasına da tepki gösterdi.

Haberin Devamı

‘Fedakarlık yaptık’

Geçen seçim Manisa’da ittifak ortağı İYİ Parti’ye destek verdiklerini hatırlatan Özel, şunları söyledi: “Şehzadeler ve Yunusemre’de bir büyük ittifak için biz fedakarlık yaptık. Bakın, dünya siyaset tarihinde belki de ilktir. Bugün partinin genel başkanı, bundan önceki yerel seçimde üç oyunu da bir başka partiye verdi. Ne diye? Manisa diye. Ne diye? Sözünü tutsun, diye. İYİ Parti’yle ittifak kurduk, onlar kazansın, diye. Maalesef benim ilçemde, Yunusemre’de yedi oy; Şehzadeler’de 2 bin oy gibi bir farkla İYİ Parti kaybetti. Biz elimizden geleni yaptık. Sözümüzü tuttuk. Şimdi bu seçimlerde yine ittifak olabilirdi, olmadı. Hak veriyoruz, anlayış gösteriyoruz. Biz Ankara’da yukarıda bir ittifak, bir iş birliği kuramadık. İttifakın gönüllerde kurulmasına, sandıkta kurulmasına, Manisa’nın yıllardır Yunusemre’yi kahreden Çerçi’den kurtulmasına, Şehzadeler’de yeni bir hikâyenin başlamasına ihtiyaç var.”

Haberin Devamı

Destek istedi

CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay için destek isteyen Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Sizin her daim birlikte olduğunuz bir evladınız olarak, İYİ Parti’nin; geçmiş seçimde hep birlikte olduğumuz, büyük bir mücadele verdiğimiz ancak belli sebeplerden başarıya ulaşamadığımız ama bizim yükümlülüğümüzü tam yerine getirdiğimiz bütün iyi insanlarından, muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, güneş gözlü güzel insanlardan bu seçimi bize kaybettirmemelerini, destek vermelerini istiyorum. Bu seçimi Şehzadeler’de Gülşah Durbay ile Manisa’ya kazandırın. Anketlerde Gülşah birkaç puan önde, AK Parti ile yarışıyor. Eğer kazanma potansiyelleri olsa Ankara’da da teklif etmiştim ‘Birlikte olalım, bir ilçeyi verelim, bir ilçeyi alalım.’ Ama o günlerde dinletemedim. Şimdi bu ilçede Gülşah Durbay önde gidiyor. Maalesef İYİ Parti kazanmıyor ama Gülşah’a destek verirse kazandırıyor. Kendi adayında kalırsa kaybettiriyor. Ben İYİ Partililerden, iyi insanlardan hiçbir yerde yapmadığım bir şeyi burada kendime memleketimde sizin evladınız için istiyorum.”

Haberin Devamı

Emekli maaşında mesir macunu hesabı

Özel, konuşmasında emekli maaşlarına da değinerek şunları söyledi: ‘En düşük emekli maaşıyla eğer güllaç almaya kalksan geçen sene 150 liraymış kilosu, 50 kilo güllaç alıyordun. Bu sene kilosu 450 lira olmuş ve 22 kilo güllaç alıyorsun. Manisalılar bir yere giderken akrabaları, asker arkadaşları, eski okul arkadaşları beklerler ki mesir getirsinler. Geçen sene 190 liraydı mesirin kilogramı. En düşük emekli maaşıyla 40 kilogram mesir macunu alınıyordu. Bu sene 404 lira olmuş, 25 kilogram alıyorsun. Biz emekliye, emekli kartını belediyelerden veririz ama senin en düşük emekli maaşını önce bir asgari ücret, sonra geldiğin gün gibi 1.5 asgari ücret yapman lazım. Onun için her emekliye 7 bin lira seyyanen zam lazım.”