Gündem Gönüllü Türk’e teşekkür belgesi

Gönüllü Türk’e teşekkür belgesi

28.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savaş nedeniyle birçok kişi Ukrayna’dan uzaklaşmaya çalışırken, Lviv kentinde kafe işleten Kadir Soylu ise, ülkeyi terk etmeyerek gönüllü savaşçı oldu.

Gönüllü Türk’e teşekkür belgesi

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul -  Soylu’ya, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nce teşekkür belgesi verildi. Soylu, “Benim gibi gönüllü olarak savaşmak isteyenler silah ve atış eğitimi aldı ancak henüz sıcak bir çatışma alanında savaşmadık. Yedek olarak bekletiliyoruz, ihtiyaç durumunda savaşmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

5 yıl önce gitti

İstanbul’da yaşayan 42 yaşındaki Kadir Soylu, 5 yıl önce Ukrayna’ya gitti ve orada kendisine bir kafe açtı. Rusya’nın işgal harekâtı düzenlediği Ukrayna’da birçok kişi can güvenliği nedeniyle ülkeyi terk etse de, Soylu ülkede kalıp gönüllü savaşçı olmaya karar verdi. Olası bir saldırıya karşı oluşturulan gönüllü birliklerle birlikte silah ve ateş eğitimi aldı.

Yedek olarak bekletilen Soylu ihtiyaç durumunda savaşacak. Sıcak çatışmaların devam ettiği Ukrayna’da 10 aydır farklı birçok alanda savaş mağdurlarına ve savaşan askerlere destek sağlayan Soylu’ya Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Lviv Bölge Komutanlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.

‘Savaşa hazırız’

Savaş sona erene kadar elinden gelen tüm desteği sağlayacağını söyleyen Soylu, şunları aktardı: “İyi günde buradaydım, kötü günde de burada olmaya devam edeceğim. Buradaki sivil vatandaşların hemen hepsi gönüllü savaşçı oldu. Ben de onlardan biriyim. Savaşa hazır şekilde eğitimlerimizi aldık ancak şu an yedek durumundayız, ihtiyaç dahilinde bizi de çağıracaklar. İhtiyaç durumunda savaşmaya hazırız.

Haberin Devamı

Savaş başladığından bu yana da kendi aracımla, savaş bölgesindeki askerlere yemek ve ilaç gitmesi gerekiyorsa bunları götürüyorum. Bunun yanı sıra askeri hastanenin herhangi bir ihtiyacı varsa bunları götürüyorum. Savaş bölgesine çoğu sivil gitmeye korkuyor ben de aksine gitmek istiyorum. Çünkü bu insanlara bir faydamın olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Kendi özel araçlarımdan birini de askeriyeye bağışladım. Askerlere bütçemin yettiği kadar bot ve uyku tulumu aldım.

Kan ihtiyacı için de şimdiye kadar 5 kez kan bağışında bulundum. Tüm bunları kendi istediğimle yapıyorum. Bu yaptıklarımdan dolayı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Lviv Bölge Komutanlığı tarafından bana teşekkür belgesi verildi ve buradaki gönüllü kurum ve kuruluşlar da yaptığım yardımlardan dolayı iki defa onur belgesi verdi.”