Gündem ‘Görüntüyü ben ifşa etmedim’

‘Görüntüyü ben ifşa etmedim’

20.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğu belirtilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, binanın eski sahibi Ali Rıza Braka, avukatı Gökhan Taşkapan ve İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz’ın ifadesine ulaşıldı.

‘Görüntüyü ben ifşa etmedim’

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - İş insanı Braka, satışın yapıldığı ofisin sahibi olan Taşkapan’ın hukuk danışmanlığını yaptığını belirterek “CHP adına süreci o tarihte il başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu” dedi. Bunun üzerine Kaftancıoğlu da şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırıldı. 

Haberin Devamı

İmamoğlu İnşaat’ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’i 12-13 yıldır tanıdığını, Keleş’in “emanet para olduğunu” söylediğini, “tek başına götürmekten korktuğu için kendisiyle taşımayı” rica etmesi üzerine buluştuklarını anlattı. 

Avukat Taşkapan 10 Aralık 2019’da ofisinde, kalan paranın haricen ödenmesi konusunda mutabık kalındığını anlatarak “Görüntüler tarafımdan ifşa edilmemiş olup böyle bir şeye tevessül etmem mümkün değildir” dedi. Taşkapan,“Ofiste otururken gelen giden paraları Fatih Keleş not alıyordu. O sırada bir çanta para ile bir şahıs daha geldi, ‘1 milyon lira olduğunu, bunun İBB’den gönderildiğini ve ihaleyi verecekleri kişinin ayarladığı’nı söyledi” diye konuştu.

Yazarlar