Gündem Göz ve kaş makyajınız için küçük tüyolar

Göz ve kaş makyajınız için küçük tüyolar

17.04.2018 - 11:41 | Son Güncellenme:

Makyaj günümüzde güzellik denince ilk akla gelen sözcüklerden biridir. Ancak makyaj teknikleri bilinmeden yapıldığı takdirde güzelliğin altını çizmek, vurgulamak yerine daha kötü bir görüntü oluşmasına neden olabilir. İşin uzmanlarından öğrenilen ve yüz yapınıza uygun olan makyaj size dinç, temiz, şık bir görünüm sağlarken yanlış teknikler ile yapılan makyajlar abartılı, yorgun veya olduğunuzdan daha yaşlı bir görünüm kazanmanıza neden olur.

Göz ve kaş makyajınız için küçük tüyolar

Makyaj Teknikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Makyajda ilk aşama yüzdeki sorunlu bölge görünümlerini yok edebilmektir. Bunun için makyaja başlamadan önce yüzünüzü cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile nemlendirmelisiniz. Nemlendirici sonrasında yüz renginize uygun bir fondöteni tüm yüzünüze eşit miktarda uygulamanız gerekmektedir. Fondöten uygulamasından sonra sıra kapatıcı ve allık uygulamasına geldi. Kırışıklıklar ve lekeler olan bölgelere kapatıcı ve ışığın yüzünüze direkt olarak vurduğu ve parladığını düşündüğünüz bölgelere ise pudra uygulaması yapabilirsiniz. Fondöten ve kapatıcının aynı tonlarda olması makyajı daha kaliteli hale getirir.

Göz ve Kaş Makyajı

Yüzünüzde renk eşitlemesi yaptıktan sonra kaş ve göz makyajı aşamasına geçebilirsiniz. Dolgun kaş her zaman yüzü daha genç gösterir fakat bu konuda abartılı davranmamak gereklidir. Kaşlar uygun bir kaş kalemi ile aşağıdan yukarıya doğru doldurulur. Kaşı çok koyu ve çok kalın yapmak abartılı durabileceği için kötü bir görünüm oluşturur.

Haberin Devamı

Göz makyajı için göz kalemi, eyeliner ve maskara kullanarak makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Fakat genellikle akşam ve özel gün makyajı yapılırken aydınlatıcı ve göz farı uygulaması ile daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Göz makyajı sonrasında yüz tipine göre uygulanması gereken allık, aydınlatıcı ve bronzlaştırıcı ile yüz genelinde, burun ve yanaklarınızda beğenmediğiniz noktaları gizleyebilirsiniz.

En son ve altın dokunuş olarak dudaklarınızın görüntüsü makyajın şıklığına şıklık katacak en önemli uygulamadır. Koyu bir göz makyajınız var ise dudak makyajınızı daha soft renklerle yaparak makyajınızı abartıdan uzak hale getirebilirsiniz. Makyaj yapmaya başlamadan önce yüzünüzde vurgulamak istediğiniz bölgeye karar vermeniz gerekmektedir.

Yazarlar