Gündem Gözyaşlarıyla uğurladılar

Gözyaşlarıyla uğurladılar

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran’da düşen özel uçakta yaşamını yitiren 11 kadından 8’i dün İstanbul’da, 1’i Konya’da toprağa verildi. Sevdiklerini kaybetmenin acısını yaşayan ailelerin gözyaşları yürekleri dağladı...

Gözyaşlarıyla uğurladılar

İran’da 11 Mart’ta düşen Başaran Holding’e ait uçakta 3’ü mürettebat, 8’i yolcu 11 kadın hayatını kaybetmişti. Kazada ölenler iş adamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran (28), arkadaşları Liana Hananel, Jasmin Baruh Siloni, Sinem Akay, Aslı İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkun, Ayşe And ile pilotlar Beril Gebeş, Melike Kuvvet ve hostes Eda Uslu’ydu. Grup, Mina Başaran’ın Dubai’deki bekarlığa veda partisinden İstanbul’a dönüyordu.

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Birlikte son yolculuk

Kazada ölenlerden 8’i dün İstanbul’da toprağa verildi. Kentin 5 farklı noktasında aynı acı vardı. Mina Başaran son yolculuğuna arkadaşları Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı’yla birlikte uğurlandı. Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’ndeki törende Başaran’ın gelecek ay evlenmeyi planladığı nişanlısı Murat Gezer tabutun başından ayrılmadı. Genç kızın babası Hüseyin Başaran’ın acısı ise yürek burktu. Baba Başaran çiçek bahçesine dönmüş kızının tabutunun başında uzun süre gözyaşı döktü. Kızının tabunun önünde gözyaşları içinde taziyeleri kabul eden anne Beril Başaran ise kendisine sarılanlara “Artık ağlamıyorum. Siz ağlayın” dedi. Sinem Akay ve Burcu Urfalı Gündoğdu’unun yakınları da tabutların başında gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

‘Sevgiyle gidiyorsunuz’

Kazada ölen 8 arkadaştan Ayşe And ile Aslı İzmirli de son yolculuklarına birlikte çıktı. Zincirlikuyu Camii’nin avlusunu dolduran acılı aileler ve yakınları, iki genç kadının tabutunun camiye getirilmesiyle gözyaşlarına boğuldu. Cenaze aracından indirilen Ayşe And’ın tabutuna annesi Ayşıl Eke musalla taşına kadar omuz verdi. Anne sonra tabuta sarılıp ağladı. Ayşe And için taziyeleri babası Ekber And ve kardeşi Mehmet And kabul etti. Aslı İzmirli’nin tabutunun başında da anne-babası Gülay-Coşkun İzmirli ve nişanlısı Bassam Houssami gözyaşı döktü.

Acıyı paylaşmaya gelenlerin avluya sığmadığı törende, iki arkadaşın tabutları yan yanaydı. Bassam Houssami bu yaz evlenmeyi planladığı Aslı İzmirli’nin tabutunu öperek cenaze aracına uğurladı. İki arkadaşın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda birbirine 500 metre mesafede olan aile kabristanlıklarında toprağa verildi. And ailesi vefat ilanında, “Kızımız Ayşemiz melekler diyarına melek olarak geri döndü. Ayşemiz bize verilen bir hediyeydin, sonsuz sevgiyle yaşadın, sonsuz sevgiyle uğurlanıyorsun. Yolun ışıklarla dolu olsun. Allah’ın rahmeti üzerinden hiç eksilmesin. Tekrar buluşuncaya dek kuğu boyunlumuz...” demişti.

Eşi gözyaşlarıyla omuzladı

Kazada hayatını kaybeden bir çocuk annesi Liana Hananel, Ulus Musevi Mezarlığı’nda; Jasmin Baruh ise Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hananel’in ailesi, arkadaşları ve çok sayıda yakınının katıldığı törende Erol Hananel, hayat arkadaşının tabutunu gözyaşları içinde omuzladı. Jasmin Baruh Siloni de ailesi, arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törenin ardından Aşkenaz Musevi Mezarlığı’nda defnedildi. Siloni’nin cenazesine Türkiye Hahambaşı İsak Haleva da katıldı. Her iki cenaze töreninde de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Mezarlıkların önlerine zırhlı polis araçları konuşlandırılırken, özel harekat polisleri de çevrede nöbet tuttu.

Haberin Devamı

Acılı anne fenalaştı

Kazada ölen hostes Eda Uslu için de Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende anne Bediha Uslu yaşadığı acıya dayanamayarak fenalaştı. Anneye sağlık görevlileri müdahale etti. Eda Uslu’nun kardeşleri Ercan ve Ela Uslu da cenaze törendeydi. Tabutuna duvak konulan Uslu, öğle namazının ardından Beylikdüzü İstiklal Mezarlığı’nda defnedildi. Öte yandan uçakta ölen mimar Zeynep Coşkun (28) son yolculuğuna bugün Bursa’da uğurlanacak. Pilot Beril Gebeş’in cenazesinin ise İran’dan getirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Babayı yalnız bırakmadılar

Güçlükle ayakta duran baba Hüseyin Başaran, kızı Mina Başaran’ın cenaze namazında oğlu Can, damadı Murat Gezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte saf tuttu.

Gözyaşlarıyla uğurladılar

DEDESİNİN YANINA

Mina Başaran’ın cenazesi, 8 yıl önce hayatını kaybeden dedesi Faruk Başaran’ın Göktürk Mezarlığı’ndaki mezarının yanına defnedildi. Kızının babasının kabrinin yanı başına defnedilmesini isteyen baba Hüseyin Başaran “Orayı kendim için aldım ama kızımı koyuyorum” dedi.

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Nişanlıdan duygusal mesaj

Murat Gezer 14 Nisan’da evlenmeyi planladığı Mina Başaran için verdiği ilanda “Minik kalpli meleğim seni çok seviyorum, beni bekle... Murty’n” dedi. Cenaze töreninde de acısı yüzüne yansıyan Gezer, nişanlısı için hazırlattığı kalp şeklindeki bir buket çiçeği de tabuta koydurdu. Çiçeğin üstünde de ‘Murty’n’ yazıyordu.

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla uğurladılar

ÖPEREK VEDALAŞTILAR

Aslı İzmirli’nin Zincirlikuyu Camii’ndeki cenaze töreninde Lübnanlı nişanlısı Bassam Houssami araca kadar omuz verdiği tabutu öptü.

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Siyaset ve iş dünyasından isimler cenazeye katıldı

Son yolculuklarına birlikte uğurlanan Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı’nın İstanbul Ataköy’deki cenaze törenleri büyük bir kalabalığa sahne oldu. Törene acılı ailelerin, yakınlarının, hayatlarını kaybedenlerin arkadaşlarının yanısıra siyaset, iş ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören, çocukları Yelda ve Erdoğan Demirören, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehirli futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Mina Başaran’ın yakın arkadaşı olan Arda Turan’ın eşi Aslıhan Doğan, Murat Özyeğin, Aylin - Özcan Tahincioğlu, Rezzan Benardete, Melis - Burak Hatipoğlu, Berrin Yoleri, Selim Hamamcıoğlu, Buket Taşdelen, Ceylan ve Şebnem Çapa, Mutlu ve Ayşegül Dinçkök, Hacı ve Hakan Sabancı gibi siyaset, spor, iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri ailelerin acılarını paylaştı. MESUT YILMAZ

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Son görev

Liana Hananel için Ulus Musevi Mezarlığı’nda tören yapıldı.Hananel’in eşi Erol Hananel ağlayarak tabutu omuzladı. Jasmin Baruh ise Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’nda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Her iki cenaze töreninde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Güle güle kardeşim

İran’da düşen jette hayatını kaybeden hostes Eda Uslu, bir süre önce kardeşi Ela Uslu’nun VIP kabin şefi olarak görev yaptığı Başaran Holding bünyesindeki MC Havacılık’ta çalışmaya başlamıştı. Düşen uçakta normalde Ela Uslu görevliydi, ancak son dakika çıkan işi nedeniyle bu uçuşa ablası Eda Uslu gitti. Ela Uslu ablasını son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurladı.

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Binbaşı tulumuyla veda

İran’da düşen özel jette hayatını kaybeden ikinci pilot Melike Kuvvet memleketi Konya’da toprağa verildi. Kuvvet’in naaşı ilk olarak cenaze namazının kılınacağı Hacı Veyis Camii önüne getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda pilot yüzbaşı olarak görev yaparken, FETÖ kumpasıyla TSK’dan uzaklaştırılan ve mayıs ayında görevine dönmeye hazırlanan Kuvvet’in, Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun üzerine, giymeye hazırlandığı binbaşı rütbeli tulumu konuldu. Bu sırada Kuvvet’in annesi Emine Umman ve ablası İlknur Kuvvet Çelik ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Melike Kuvvet’i, pilot ve subay arkadaşları ile ordudan uzaklaştırıldıktan sonra öğretim görevlisi olarak çalıştığı İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü öğrencileri son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Melike Kuvvet’in cenazesi Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi. DHA

Gözyaşlarıyla uğurladılar

Acıyı paylaştılar

Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı’nın cenaze törenine katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören, çocukları Yelda ve Erdoğan Demirören, ailelerin acılarını paylaşarak başsağlığı dilediler.