Gündem Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

19.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da düşen helikopterde şehit olan 4 askerin cenazeleri, görev yaptıkları Kara Havacılık Okul Komutanlığı’ndan törenle uğurlandı. Şehitler memleketlerinde toprağa verilirken de gözyaşları sel oldu

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 4 asker için görev yaptıkları Kara Havacılık Okul Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene, şehitlerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve kuvvet komutanları ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı. Törenin ardından şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale, Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar’ın cenazesi Aydın’a, Teknisyen Başçavuş Hüseyin Uluçeşme’nin cenazesi Eskişehir’e ve Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın cenazesi Tekirdağ’a gönderildi.

‘Beni nasıl bırakırsın’
Duman’ın Kırıkkale’deki cenazesinde eşinin fotoğrafını öpen Aysun Duman, “2 yaşındaki Gökçe’miz kime ‘Baba’ diyecek?’ Aşkım beni nasıl bırakır gidersin? Şimdi ben ne yapacağım sensiz” diye ağıt yaktı. Duman’ın cenazesi, Nokta Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenazesi askeri uçakla Çorlu’ya götürülen Salkım ise memleketi Karacakılavuz Beldesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı tören ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin eşi Özlem Salkım, “Beni bırakıp nereye gidiyorsun. Canım, bir tanem benim bak ben buradayım” diye gözyaşı döktü. Salkım’ın 5 yaşındaki kızı Ada ise cenaze törenine getirilmedi.

Acar’ın cenazesi bugün
Kıdemli Başçavuş Uluçeşme’nin cenazesi ise Eskişehir’in Günyüzü İlçesi’ne bağlı Gümüşkonak Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Evli 3 çocuk babası 39 yaşındaki Uluçeşme’nin ablası Süheyla Uluçeşme tabuta sarılarak ağladı.
Pilot Üsteğmen Acar’ın cenazesi ise dün Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Eşinin fotoğrafını tutan Fatma Acar’ın, “Beni bırakıp nereye gidiyorsun” diye feryat etmesi, törene katılanları gözyaşına boğdu. Şehidin cenazesi törenin ardından Söke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Acar, bugün öğle vakti Söke Kocacami’de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

CHP, TBMM’ye taşıdı
CHP’li Ali Demirçalı, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a yönelttiği soru önergesinde Sikorsky helikopterlerin uzun süredir kullanıldığı, uçuş saatlerinin dolduğu, uçmalarının riskli olduğuna yönelik iddiaları sordu.

Yazarlar