Gündem Güzel ve Aydeniz için kritik gün

Güzel ve Aydeniz için kritik gün

20.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda 2023 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti, bir teröristle fotoğrafları çıktıktan sonra yurt dışına kaçarken tutuklanan HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliğinin “devamsızlıktan” düşürülmesi ve polise yumruk attığı için hakkında fezleke hazırlanan DBP’li Salihe Aydeniz’in de dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçti. Bugün HDP’li Güzel hakkında hazırlanan Başkanlık Tezkeresi’nin Genel Kurul’a gelmesi ve vekilliğinin düşürülmesi için sürecin başlatılması planlanıyor.

Güzel ve Aydeniz için kritik gün

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Buna göre, Güzel’e son savunması için 24 saat süre verilecek; ardından perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda oylama yapılacak. Genel Kurul’da 301 vekilin oy vermesi halinde Güzel’in vekilliği düşmüş olacak. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra gözaltına alınan Güzel’in “örgüte üye olmak” suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması da dün görüldü. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ara kararını açıklayan heyet, sanık Güzel’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki celseyi 20 Şubat’a erteledi. 

Haberin Devamı

Dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili komisyon raporu 1 Ağustos’ta Genel Kurul gündemine sunulan DBP’li Aydeniz için de perşembe günü karar verilmiş olacak.

 Aydeniz, 12 Haziran’da İstanbul Kadıköy’de “Abdullah Öcalan’a destek yürüyüşü” sırasında bir polis memuruna yumruk atmıştı.