Gündem Hac 2022 var mı, ne zaman? Hac başvuruları başladı mı, fiyatları ne kadar?

Hac 2022 var mı, ne zaman? Hac başvuruları başladı mı, fiyatları ne kadar?

09.04.2022 - 22:55 | Son Güncellenme:

Son dakika haberleri arasına Diyanet’ten 2022 yılı hac ibadetine ilişkin açıklama girdi. Vatandaşlar ise Hac 2022 var mı, ne zaman? Hac başvuruları başladı mı, fiyatları ne kadar? sorularına cevap aramaya başladı. İslam alemi için anlamı ve önemi büyük olan hac ibadeti hakkında son durum haberimizde...

Hac 2022 var mı, ne zaman Hac başvuruları başladı mı, fiyatları ne kadar

Hacca gitmek isteyen vatandaşlar, hac hakkında sorularını peş peşe soruyor. Müslüman vatandaşların merakla araştırdığı ve koronavirüs salgını döneminde daha çok merak konusu hac ibadeti hakkında son gelişmeleri haberimize ekledik. Peki Hac 2022 var mı, ne zaman? Hac başvuruları başladı mı, fiyatları ne kadar?

Haberin Devamı

HAC 2022 VAR MI, NE ZAMAN?

Covid-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında Suudi Arabistan’da yaşayan Müslümanlar içerisinden temsili olarak çok azına hac vazifesini yapabilme izni verilmişti. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından dün gece yapılan açıklamada ise 2022 yılında yurtiçi ve yurtdışından toplam 1 milyon hacı adayının kabul edileceği açıklandı. Aynı açıklamada, 65 yaş altındaki hacı adaylarının hac ibadetlerini yapabilecekleri belirtildi.

HAC BAŞVURULARI BAŞLADI MI, FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Başkanlığımız süreci yakından takip etmekte ve ilgili Bakanlıkla görüşmelerini sürdürmektedir. Ülkelere tanınacak hacı adayı kontenjanları ile ilgili çalışmaların devam ettiği, Suudi Arabistan makamları tarafından çok yakın zamanda konuyla ilgili açıklamanın yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir. Ülkelere verilecek hacı adayı kontenjanlarının belirlenmesinin ardından detaylı açıklamamız vatandaşlarımızla paylaşılacaktır” ifadeleri yer aldı.