Gündem Hac kesin kayıtları ne zaman? 2019 Hac kayıtları

Hac kesin kayıtları ne zaman? 2019 Hac kayıtları

01.01.2019 - 10:02 | Son Güncellenme:

Hac kesin kayıtları başlıyor. 80 Bin hacı adayını yakından ilgilendiren hac kesin kayıtları bugün itibariyle başlayacak. Kesin kayıtlar için son tarih 11 Ocak.

Hac kesin kayıtları ne zaman 2019 Hac kayıtları

2018 hac kura sonuçları açıklandı. Milyonlarca hacı adayı tarafından merak içinde beklenen kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde ilan edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamanın yanı sıra Hac kura sonuçlarına göre Hacca gitmeye hak kazanan adaylar SMS ile de bilgilendirildi.

Haberin Devamı

HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kuraya, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 213 bin 835 kişi katıldı. Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Kura sonuçları "www.hac.gov.tr" adresinden sorgulanıyor. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına SMS olarak gönderildi.

Kurada adı çıkanlar, 2-11 Ocak 2019'da "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak, kayıtlarını yaptırabilecekler.

KURAYI KAZANAMAYANLARIN ŞANSI DEVAM EDİYOR MU?

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019'da dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019'da kayıt yaptırıp da daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız hacca götürecek.