Gündem Hadi ipucu sorusu: Dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan organizasyonun adı nedir?

Hadi ipucu sorusu: Dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan organizasyonun adı nedir?

27.02.2019 - 16:54 | Son Güncellenme:

Hadi 19:30 canlı bilgi yarışmasının ipucu sorusu belli oldu. Dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan organizasyonun adı nedir? sorusu Hadi ipucu sorusu olarak yarışmacılara soruldu. Peki bugün 19:30'da gerçekleştirilecek olan Ailece Hadi canlı bilgi yarışmasında sorulacak olan Dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan organizasyonun adı nedir? sorusunun yanıtı nedir?

Hadi ipucu sorusu: Dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan organizasyonun adı nedir

Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hafta içi her gün öğlen 12:30 ve akşam saatlerinde gerçekleştirilen bilgi yarışmaları ile para ödülü dağıtan canlı bilgi yarışmasında bu akşamın ilk hadi yarışması saat 19:30'da gerçekleştirilecek. 19:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi canlı bilgi yarışmasında yarışmacılara 7. soru olarak yöneltilecek olan Dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan organizasyonun adı nedir? sorusunun yanıtı belli oldu. İşte o sorunun yanıtı;

Haberin Devamı

HADİ 19:30 İPUCU SORUSUNUN YANITI: UNICEF

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF (İngilizce: United Nations International Children's Emergency Fund), 1946 yılında Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu adıyla kurulmuş ve daha sonra 1954 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından çocuk haklarının korunması adına tanıtım ve savunma çalışmaları yapmak, çocukların temel gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak ve çocukların potansiyellerini eksiksiz biçimde gerçekleştirmek için fırsatlar yaratmak üzere görevlendirilmiştir. "Uluslararası" ve "acil" kelimeleri silinmesine rağmen kısaltması değişmemiştir.

Dünya ülkeleri arasında imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi (ÇHS) doğrultusunda faaliyet gösteren UNICEF, çocuk haklarına kalıcı etik ilkeler olarak yerleşiklik kazandırmak, çocuklara yönelik davranışları çocuk hakları doğrultusunda uluslararası standartlara kavuşturmak için çaba göstermektedir. Çocukların yaşatılması, korunması ve gelişiminin, insanlığın ilerlemesinde içsel kalkınma açısından evrensel ölçekte geçerli zorunluluk olduğu konusunda ısrarlıdır.

Haberin Devamı

Siyasal kararlılığı ve maddi kaynakları harekete geçirerek, başta gelişmekte olanlar olmak üzere ülkelerin kapasitelerini geliştirmelerine, böylece çocuklara birinci önceliği tanıyıp gerek onlara gerekse ailelerine gerekli hizmetleri sağlayabilecek duruma gelmelerine yardımcı olmaktadır. En dezavantajlı konumda olan çocuklara, yani savaş kurbanlarına, aşırı yoksulluk içindekilere, doğal afetlere uğrayanlara, şiddet ve sömürünün her biçiminden zarar görenlere ve engellilere özel koruma sağlanmasına büyük önem vermektedir. Olağandışı durumlarda çocukların haklarının korunması için harekete geçmektedir. Diğer Birleşmiş Milletler örgütleri ve insani yardım kuruluşları ile eş güdüm içinde hareket eden UNICEF böyle durumlarda çocukların ve onlara bakanların durumlarını rahatlatmak için elindeki imkânları iş birliği yaptığı kuruluşların hizmetine sunmaktadır. Taraf tutan bir kuruluş değildir ve ayrımcılık gözetmeden her tür iş birliğine açıktır. En dezavantajlı konumdaki çocuklarla gereksinimleri en acil olan ülkeler UNICEF'in bütün çalışmalarında öncelik taşımaktadır.