Gündem Hafif tatlı arıyorum diyenlerin olmazsa olmazı: İrmik tatlısı

Hafif tatlı arıyorum diyenlerin olmazsa olmazı: İrmik tatlısı

30.04.2018 - 20:01 | Son Güncellenme:

İrmik tatlısı hem hafif lezzeti hem de tadına doyum olmaz kıvamı ile herkesin gönlünde taht kurmuş bir tatlıdır. Tatlı deyince Türk mutfağında her zaman ağır ve ağdalı hamur tatlılar akla gelmektedir.

Hafif tatlı arıyorum diyenlerin olmazsa olmazı: İrmik tatlısı

Böyle bir ortamda ise yine Türk kültürüne ait olan irmik tatlısı kişilerin imdadına koşmaktadır. İrmik tatlısı süt ile yapıldığı için ve herhangi bir kızartma işlemine tabi tutulmadığı için oldukça hafif bir lezzettir.

Haberin Devamı

İrmik ile hangi tatlılar yapılabilir?

Herkesin aklına gelen yegane tatlı olarak öncelikle irmik helvası yapılabilir. İrmik helvasının irmik tatlısından farkı yağ ile kavurulmasıdır. Bunun dışında teknik olarak bir farkları bulunmamaktadır. Fakat yağ ile işlem görmesi nedeni ile irmik tatlısı irmik helvasına göre biraz daha sağlıklı olarak görülebilmektedir. Yine de kişinin tercihine kalmış bir durumdur. Damak zevkine göre istenilen tercihte bulunabilir.

İrmik tatlısı yapımı nasıldır?

İrmik tatlısı yapımı oldukça basittir. Kişi kullanacağı irmik miktarında sütü kullanarak irmik tatlısını yapabilir. Örneğin tatlı için bir bardak irmik kullanılacak ise aynı oranda süt kullanılmalıdır. Yine tatlı için bu oranda şeker kullanılmalıdır. Önce irmik bir miktar yağ ile kavrulur daha sonra üzerine süt eklenerek bir süre beklenir. Daha sonra şeker de ilave edilerek irmik kıvam alıncaya kadar karışım karıştırılır. Daha sonra soğuyan irmik tencereden bor cam tepsiye boşaltılarak istenirse tarçın veya Hindistan cevizi ile süslenir. Bu tarifte eğer kişi süt kokusundan rahatsız oluyorsa oluşturulan karışıma bir paket vanilya da ilave edilebilir. Vanilya sayesinde tatlı hem hoş bir koku alacak, hem de süt kokusundan kurtulacaktır.

Haberin Devamı

Kimler irmik tatlısı tüketebilir?

Canı tatlı isteyen fakat aynı zamanda kilo da almayayım diyen herkes gönül rahatlığı ile, ölçülü olmak kaydı ile, irmik tatlısını tüketebilir. İrmik tatlısı hem içerdiği süt oranı hem de hiçbir kızartma işlemine tabi tutulmaması özelliği ile besleyicidir ayrıca sağlıklıdır. Fakat yine de şeker hastalığı problemi olan kişiler bu tatlıyı doktora danışarak tüketmelidir.