Gündem Hakaret sözleri ‘hissi taşkınlık’mış!

Hakaret sözleri ‘hissi taşkınlık’mış!

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk’e hakaretten 7.5 yıla kadar hapsi istenen ve hakkında yakalama kararı olan firari Hasan Akar, 43 gün sonra teslim oldu. Mahkemede “O sözleri dini hassasiyetimle söyledim” şeklinde savunma yapan Akar tutuklandı...

Hakaret sözleri ‘hissi taşkınlık’mış

“Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar dün teslim oldu. Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’a ağır hakaret ve küfürler ettiği gerekçesiyle hakkında toplam 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi talep edilen firari Akar, duruşmasının olduğu gün Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Çok sayıda yakınıyla adliyeye gelen Akar’ın oldukça sakin ve rahat tavırlar sergilediği görüldü. Akar’ın beraberindekiler duruşma salonunun önünde fotoğraf çekilirken basın mensuplarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

‘Hatırlamıyorum’

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Akar, ev ortamında kendisine bir gencin soru sorduğunu ve soru üzerine okuduğu kitaplardaki bilgileri naklettiğini söyledi. Söz konusu kaydın 2004 yılında yapıldığını savunan Akar, “Sohbet esnasında arkadaşların sorması üzerine bazı kitaplarda, belgelerde ve videolarda gördüğüm Mustafa Kemal’in sözlerinden ve icraatlarından müteessir olarak bu mana atmosferi altında dini hassasiyetimden dolayı cevap verme mecburiyetim olduğu için yanıt verdim. İnsanın bazen hissi taşkınlıkları olabilir. Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında olarak dini hassasiyetimle söyledim. Söylediğim lafları tam hatırlamıyorum. Konuşma üslubum yanlıştı. Beraatimi ve o videolar nerede yayınlanmışsa silinmesini, yasaklanmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Firar baskıdanmış!

Akar’ın avukatı ise müvekkilinin basının dolaylı baskısından dolayı firari olduğunu savundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen İbrahim İpekoğlu da gönüllü birkaç arkadaşıyla Hasan Akar’ın sohbetlerini yıllardır sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınladıklarını, Akar’ın camilerinde psikoloji üzerine konferanslar verdiğini anlattı. Mahkeme, birçok televizyon kanalında 9 Mayıs 2017’de yayınlanan videonun istenmesine ve videonun ne şekilde yayınlandığının belirlenmesine karar verdi. Mahkeme, sanık Akar’ın suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç ve kaçma şüphesinin varlığı gözetilerek tutuklanmasını kararlaştırdı. Tutuklanan Akar, Metris Cezaevi’ne gönderildi.