Gündem Hakim ve savcılar engelliler için buluştu

Hakim ve savcılar engelliler için buluştu

03.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bugün yani 3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul ediliyor.

Hakim ve savcılar engelliler için buluştu

GÖKHAN KARAKAŞ/İSTANBUL- Hedef, engellilerin politik, ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki görünürlüğünü sağlamak, daha rahat bir yaşam sürmeleri için çözüm üretmek, sahip oldukları haklara dair farkındalığı artırmak, yaşadıkları zorluklara son vermek. Farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul Anadolu Adliyesi, Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı çalışanları ile Pendik Belediye Ampute Futbol takımı gösteri maçı için sahaya çıktı. Maçı FİFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ve eski hakem Ahmet Çakar yönetti

Haberin Devamı

Gösteri maçını Pendik Belediyesi Ampute takımı 4-3 kazanırken Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Beykoz Başsavcısı Mehmet Aydın, Anadolu Adliyesi Komisyon Başkanı Bekir Altun gibi isimler top koşturdu.

Dünyada yaklaşık 1 milyar insanın engelli olduğunun hatırlandığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak için düzenlenen gösteri maçının açılış konuşmasını Anadolu Adliyesi Başsavcıvekili Uğur Seçkin yaptı. Seçkin, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli kardeşlerimizin her türlü imkandan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri, toplumda bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla kamu, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirilmesi adına, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. İstanbul Anadolu Adliyesi olarak bizler de hem bireysel hem kurumsal olarak bugün engelli kardeşlerimizle beraber günün anlamına dikkat çekebilmek amacıyla Pendik Belediyesi ve kaymakamlığımızla birlikte bugün buradayız” dedi. TFF eski hakemi Ahmet Çakar ise “Dünya Engelliler Günü anısına Pendik Ampute takımıyla, yargı mensuplarımız bir gösteri maçı yaptı. Hayatımda manevi yönden, yönettiğim en yüksek kaliteli maç” diye konuştu.