Gündem Son dakika... Hakkari'de peş peşe depremler

Son dakika... Hakkari'de peş peşe depremler

31.12.2023 - 19:43 | Son Güncellenme:

Hakkari'de art arda meydana gelen 4.4 ve 4.5 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından halk sokaklara döküldü. CNN TÜRK ekranlarında deprem uzmanları meydana gelen depremleri yorumladı. İşte detaylar...

AFAD'ın verilerine göre; Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde saat 19.37'de yerin 7 kilometre altında 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

İKİNCİ DEPREM

AFAD tarafından yapılan açıklamada; Hakkari Yüksekova'da saat 19.52'de yerin 7 kilometre altında 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ÜÇÜNCÜ DEPREM

Saat 20.06'da merkez üssü Yüksekova olan ve derinliği 2.52 olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem, Hakkari ve çevre köylerden de hissedildi. 

3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DÖRDÜNCÜ DEPREM

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde saat 01.28'de yerin 7.27 kilometre altında 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

VALİLİK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde saat 20.06'da 4.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ana kadar olumsuz bir durumun olmadığı belirtilerek, "İlimiz Yüksekova ilçesi merkezli 4.4 büyüklügünde meydana gelen depremle ilgili olarak şu ana kadar 112 başta olmak üzere, ilgili birimlere ulaşan bir olumsuzluk bildirilmemistir. Başta kolluk birimleri olmak üzere, diğer idari birimler hem muhtarlarımızla görüşerek, hem de alanda tarama yaparak olumsuzluk olup olmadığı hususunu takip etmektedirler.Tüm Hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim büyük bela ve musibetlerden ülkemizi korusun"denildi.

Haberin Devamı

'SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR'

AFAD'ın yaptığı açıklamada "Hakkari ilimizin Yüksekova ilçesinde saat 20.06’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadeleri kullanıldı.

'ZEMİNE BAĞLI OLARAK ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

CNN TÜRK Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Marmarayı falan konuşuyoruz ama bu bölgeyi hiç konuşmuyoruz. Bu Güneydoğu Anadolu fayında, bir bindirme kuşağı var. Hatta 2011 Van depremini de burada yer aldığını söyleyebiliriz. Zemine bağlı olarak şiddetli hissedildiğini düşünüyorum. Harita üzerine baktığımızda burada büyük bir fayzonu yok. Beklenecek büyük depremlerden birisi değil. Şimdi ki depremlerin merkez üslerinden doğrultuda büyük bir deprem beklemiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'7-8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLER ÜRETMİŞ BİR YERDİR'

Deprem Uzmanı Süleyman Pampal, "Burası Arap Levhası'nın sınırı olan bir bölge. Arap Levhası bildiği üzere Ölüdeniz civarından Kahramanmaraş'a doğru giden bir bölge. Hakkari civarından güneye Bafra Körfezi'ne sınırıdır. Doğu'da Hakkari ve Bafra Körfezi'nde 7-8 büyüklüğünde depremler üretmiş bir yerdir. Buralar Türkiye içinde ve Türkiye dışında depremler üreten önemli ters bindirme dediğimiz bir yerdir." dedi.

'HERKES SOKAKTA'

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Fulya Öztürk, "İki gündür sınır bölgesindeyiz, bu bölgede çalışıyoruz. Ben depremi hissetmedim açıkçası, seyir halindeydik. Hemen ama bölgedeki komutanlar ile iletişime geçtim. Bana şöyle dendi, 'Herkes sokakta' şu an. Özellikle ikinci depremden sonra herkes sokaklara çıkmış durumda. Valilik binası önünde bir kalabalık var. Bir panik ve tedirginlik oluştu. Dünde aslında bu bölgede bir deprem oldu Elazığ'da. Meydana gelen depremde hissedilmişti Elazığ'da. Bugün yaşanan depremlerde vatandaşlarımızı tedirgin etmiş durumda. Hem Hakkari hem de Yüksekova'da insanlar dışarıda şu an." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'RABBİM ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ HER TÜRLÜ AFETTEN KORUSUN'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hakkari Yüksekova’da meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifalerini kullandı.