Gündem Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme! Faysal Söylemez de gözaltına alındı

Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme! Faysal Söylemez de gözaltına alındı

13.02.2022 - 13:20 | Son Güncellenme:

Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Mustafa Söylemez'in kardeşi M. Faysal Söylemez olduğu öğrenildi.

Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme Faysal Söylemez de gözaltına alındı

FERİT ZENGİN

Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı gözlatına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 3 şüpheli daha gözaltına alındı. Falyalı cinayeti soruşturmasında İstanbul'da gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. Gözaltına alınan son üç kişiden birinin de Mustafa Söylemez'in kardeşi M. Faysal Söylemez olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da 2 adamıyla gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in, Falyalı cinayetinin tetikçisi olarak yakalanan Ömer Tunç'la Kıbrıs'ta bir otelde görüntülendiği iddia ediliyor. 

Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme Faysal Söylemez de gözaltına alındı

FAYSAL SÖYLEMEZ'İN GÖZALTI NEDENİ

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Falyalı suikastında gözaltına alınan 6 şüphelinin ifadesi alınmaya başlandı. Mehmet Faysal Söylemez’in, cinayetin azmettiricisi olarak gözaltına alınan kardeşi Mustafa Söylemez ile birlikte ortak hareket ettiği için gözaltına alındığı öğrenildi.

Olayın gerçekleştiği Girne savcılığıyla ile yürütülen ortak soruşturma neticesinde mahkemeye sevk edilecek olan şüpheli şahısların infazlarının da Türkiye’de gerçekleşeceği ifade edildi.

2 YAKIN KORUMA GÖZALTINDA

Haberin Devamı

Polis Halil Falyalı’nın cinayeti ile ilgili dün 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından, Falyalı’nın 2 yakın koruması olan Türkistan Gülce ve Halil Işık'ın da gözaltına alındığını açıkladı.

Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme Faysal Söylemez de gözaltına alındı

GİRNE'DE GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

KKTC'de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürüldüğü silahlı saldırı ile bağlantılı olabileceği düşünülerek dün akşam gözaltına alınan 4 kişi, bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne sevk edildi. Polis tarafından gözaltına alınan zanlılardan Veysel Sarı ve Musa Çiçek, "tasarlayarak adam öldürme", "kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma, taşıma", "kasti hasar ve yerleşim yerinde ateş açma" suçlamaları ile mahkemeye çıkarıldı.
Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın 2 yakın koruması Türkistan Gülce ve Halil Işık da silahlı saldırının olduğu gece kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma, taşıma ve yerleşim yerinde ateş açma suçlarından Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Gülce ve Işık hakkında soruşturma amaçlı 3’er günlük tutuklama emri verildi.