Gündem Halk kütüphanelerinde teknoloji eğitimi dönemi

Halk kütüphanelerinde teknoloji eğitimi dönemi

26.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) arasında imzalanan protokol uyarınca halk kütüphanelerindeki bilgi teknoloji eğitimlerinin ilki İstanbul’daki Rami Kütüphanesi’nde başladı.

Halk kütüphanelerinde teknoloji eğitimi dönemi

ANKARA Milliyet - Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm kütüphane kullanıcılarının bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda deneyim ve farkındalıklarını artırmak üzere Bakanlık ve BTK arasında protokol imzalandığı belirtildi. Bakanlığa bağlı halk kütüphanelerinde bilgi teknolojileri eğitimini içeren protokol kapsamında ilk eğitim programının “Siber Güvenlik Kampı” adıyla     Rami Kütüphanesi’nde başladığı belirtilen açıklamada kampta, siber güvenlik alanındaki bilgi ve becerilerin test edileceği CTF yarışması düzenleneceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Protokol kapsamındaki eğitim programlarının temaları arasında bilgi güvenliğinin yanı sıra dijital okur-yazarlık, siber           güvenlik, oyun ve program yazma, çocuklar için kodlama ve yazılım dilleri de bulunuyor.