Gündem ‘Hangi kılığa gireceklerini şaşırdılar’

‘Hangi kılığa gireceklerini şaşırdılar’

03.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya mitinginde CHP’yi eleştirerek “Hangi maskeyi takarsa taksınlar milletimiz bunların niyetini biliyor. Sandıkta hesaba çekilecekleri gün yaklaştıkça ayakları titriyor” dedi.

‘Hangi kılığa gireceklerini şaşırdılar’

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

DİPLOMASİNİN YILDIZI: Antalya turizmiyle, tarımıyla, insanıyla ülkemize değer katıyor, huzur veriyor. Antalya sadece artık turizmin ve tarımın değil diplomasinin de küresel yıldızlarından biri haline geldi. Antalya Diplomasi Forumu’nu izlediniz değil mi? Bu tür organizasyonlar şehrimizin marka değerinin artmasına katkı sağlıyor. 

HESAP VERME DÖNEMi: Seçimler siyasetçiler için hesap verme dönemleridir. Biz zaten yıllardır hesap verdik. Hesaptan kaçanlara 31 Mart’ta hesap sormaya hazır mıyız? Bu kardeşiniz, Cumhurbaşkanı olarak bu ülkenin başında mı, başında. Cumhur İttifakı olarak kabine bizde mi? Cumhur İttifakı ve hükümet olarak iş başında olduğumuza göre 31 Mart’ta yerel yönetimi bize teslim ettiğinizde ülkeyi uçurmaya devam edecek miyiz? Bu ülkeyi çöpten çıkarmayanlara bir daha teslim edemeyiz. 

Haberin Devamı

AYAKLARI TİTRİYOR: Siyasi hayatımız boyunca hep “Ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız” anlayışına sıkı sıkıya bağlı kaldık. Ama ülkemizde tüm sermayesi yalan ve aldatma üzerine kurulu bir zihniyet var ki bir türlü ıslah olmuyor, bir türlü milletin safına katılamıyor. Bu faşist zihniyet tercihini ya vesayetçilerden, ya darbecilerden, ya emperyalistlerden, son dönemde de terör örgütlerinden yana kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP’nin yeni Genel Başkanı, seçim dönemine özel öğütler veriyor. Ne diyor; “gerçek niyetinizi saklayın” diyor. “Polemiğe girmeyin ki zararlı çıkmayalım” diyor. Yani “Şu seçim geçene kadar sahte olun, milleti kandırın” diyor. “Dürüst davranın” demiyor da “Maskelerinizi takın, sakın çıkarmayın” diyor. Hangi maskeyi takarsa taksınlar milletimiz bunların niyetini biliyor. Sandıkta hesaba çekilecekleri gün yaklaştıkça ayakları titriyor. Hangi kılığa gireceklerini şaşırdılar. CHP’nin Genel Başkanı önce İstanbul’da, Mersin’de ve kimi başka yerlerde DEM ile demlendi, ittifak yaptı. Bu iki parti kendi aralarında yaptıkları gizli kapaklı anlaşmalarla belediye başkan adaylıklarını, meclis üyeliklerini, belediye yönetimlerini paylaştılar. Sonra da utanmadan “DEM’le ittifakımız yok” diye demeç veriyor. Yalan bunların ağzına yuva yapmış. 

Haberin Devamı

ZÜBÜK SİYASETÇİ: Antalya zübük siyasetçi oyunlarına gelmez. Antalya 31 Mart’a Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Antalya’ya birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı renkleriyle boyamaya var mıyız? Antalya evet diyorsa bu iş bitmiştir. 

Diplomatik görüşmeler sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için gittiği Antalya’da, ikili diplomatik temaslarını dün de sürdürdü. Erdoğan, Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile ayrı ayrı bir araya geldi. Erdoğan, Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi’nin Boşnak üyesi Denis Becirovic, Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve Sırp üyesi Zeljka Cvijanovic ile de görüştü.

Somali Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede Türkiye-Somali ilişkilerinin yanı sıra İsrail’in Filistin topraklarındaki katliamları ve insani yardımlar, terörle mücadele, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Görüşmede, Türkiye’nin Somali’ye savunma başta olmak üzere birçok alanda desteklerinin devam edeceğini ifade eden Erdoğan, Somali ile Etiyopya arasında yaşanan gerginlik konusunda her türlü arabuluculuk için hazır olduğunu da belirtti.

Haberin Devamı

FETÖ ile mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile görüşmesinde Kosova’daki FETÖ yapılanması ile mücadelenin önemli olduğunu, bu konuda mesafe alınması gerektiğini ifade etti. ● ANKARA Milliyet