Gündem Hava şehitleri toprağa verildi

Hava şehitleri toprağa verildi

18.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Yunus Bal (33) Bursa’da, Hava Pilot Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan (29) ise Ankara’da son yolculuklarına uğurlandı.

Hava şehitleri toprağa verildi

Şehit Pilot Yüzbaşı Yunus Bal’ın (33) cenazesi dün 11.00 sıralarında askeri uçak ile önce Bursa Yenişehir Askeri Havalanı’na buradan da anne ve babasının yaşadığı Yenigün Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları’na getirildi. 5 yaşında kızı bulunan Şehit Yüzbaşı Bal’ın 6 aylık hamile eşi Tuğba Bal ayakta güçlükle durmaya çalışırken, babası İsa Bal ise oğlunun tabutuna sarılıp ağladı.

Haberin Devamı

Hava şehitleri toprağa verildi
5 bin kişi katıldı

Şehit Yüzbaşı Yunus Bal’ın cenazesi öğle saatlerinde Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine getirildi. Burada yapılan törene şehidin annesi Cevriye, babası İsa ve eşi Tuğba Bal ile üç kardeşinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda bürokrat ile 5 bin kişi katıldı. Şehit Bal’ın cenezesi öğlen kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında bulunan şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Gökdoğan için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından dua edildi, tekbirler getirildi.

Haberin Devamı

Şehit Gökdoğan’ın cenazesi, Kızılcahamam’ın İğdir köyünde toprağa verildi. l ANKARA Milliyet, BURSA DHA