Gündem Havada ‘diploma’ gerginliği! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama

Havada ‘diploma’ gerginliği! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçen hafta sosyal medyadaki hava tahmini hesaplarıyla ilgili açıklama yapmış ve “Yetkisiz kişiler ya da kaynağı belli olmayan hesaplar” uyarmıştı.

Havada ‘diploma’ gerginliği Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlundan açıklama

ALEYNA SEVİM/İSTANBUL-Bu hafta da hava durumu tahminleri üzerine yaptığı yorumlarla bilinen ve bazı sitelerde İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği mezunu olarak gösterilen Kerem Ökten’in diplomasının sahte olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nı etiketleyerek “Böyle bir mezunumuzun olmadığını duyururum” diyerek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İddiaların ardından Ökten de kendi hesabından “Bu hesabı açtığımdan beri söyledim. Meteoroloji mezunu değilim. Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans mezunuyum” yazdı. Ökten sonra da paylaşımını sildi.

Milliyet’e konuşan Kadıoğlu, “Bu kişinin söylemleri bizim camiaya zarar veriyor. Onun attığı taşları kuyudan bizim çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu. Meteoroloji Mühendisleri Odası’nın suç duyurusunda bulunacağını belirten Kadıoğlu şunları dedi:

‘ORTALIĞI VELVELEYE VERİYOR’

“Bir sahtekarlık var. Oradaki haber sitesine göre İTÜ mezunuyum diyor. O mu yazdırdı kim yazdırdı bilmiyorum ama o haberdeki beyan onunsa bu bir sahtekarlıktır. Onu tekzip etmesi gerekiyor. Böyle bir mezunumuz yok. Kanunen hava tahmini ve uyarılar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün görevidir. Bu tarz insanların görevi değildir. Ortalığı velveleye veriyor. Bizim millet 15 gün sonraki hava durumunu öğrenmeye meraklı falcılığı seviyorlar ama böyle bir şey mümkün değil. Kandırılmaya doymuyorlar. Bu sosyolojik ve psikolojik olay. Onun söylediklerinin yüzde 90’ı yalan çıkıyor yine de takip ediyorlar. MGM’nin tahminleriyle yetinmiyorlar.”

Yazarlar