Gündem Haydari nasıl yapılır? Haydarinin malzemeleri nelerdir?

Haydari nasıl yapılır? Haydarinin malzemeleri nelerdir?

25.04.2018 - 10:58 | Son Güncellenme:

Meze denilince aklımıza ilk gelenlerden biridir haydari. Hemen hemen herkesin damak tadına uyan lezzeti, hafifliği ve günün her saatinde tüketime uygun olması sebebiyle oldukça beğenilen bir lezzeti vardır. Rakı sofrasının olmazsa olmazıdır ve yanında birkaç mezeyle daha enfes bir rakı sofrası kurulabilir. İşte size meşhur haydari tarifi, püf noktaları ve ona eşlik edebilecek diğer lezzetler…

Haydari nasıl yapılır Haydarinin malzemeleri nelerdir

Haydari için malzemeler:

Haberin Devamı
  • 500 gram süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Geniş bir karıştırma kabına süzme yoğurdunuzu alın ve içerisine peynirinizi rendeleyip güzelce karıştırın. Sarımsaklarınızı havanda iyice ezin, isterseniz küçük sarımsak rendelerinden de kullanabilirsiniz. Tamamen ezilen sarımsağınızı yoğurdun içine ekleyip tekrar karıştırın. Karışımınız bu kapta beklerken bir tavada sıvı yağınızı ve cevizlerinizi birkaç dakika kavurun. Kavrulan cevizlerin içine nanelerinizi koyup kavurmaya devam edin. Nanelerin kokusu çıkınca yoğurtlu karışımın içine dökün ve çırpıcınızla tamamen karışana kadar çırpın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Haydari yapımının püf noktaları:

  • Peynir kullanmak zorunlu değildir ama peynir kullanırsanız haydarinin kıvamı daha güzel olacaktır.
  • Haydarinin tamamen karıştığından emin olun ki sarımsaklar tek bir yere toplanıp yerken rahatsızlık vermesin.
  • Mutlaka süzme yoğurt kullanmalısınız. Normal yoğurt kullanırsanız aynı lezzeti ve kıvamı tutturamazsınız.
  • Kolay rendelenmesi açısından yumuşak ve çok yağlı peynir tercih etmeyin.

Nasıl servis edilir?

Haydari soğuk servis edilen bir mezedir. Servis ederken haydarinin üzerine çok az zeytinyağı gezdirip ince kıyılmış dereotu ya da maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Rakı sofralarında özellikle tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Yapımı kolay olan bu meze çeşidi ile sofralarınıza renk getirebilir ve iltifatları toplayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Haydarinin yanına eşlik edebilecek diğer mezeler:

  • Acılı ezme
  • Şakşuka
  • Pilaki
  • Arnavut ciğeri
  • Tarator
  • Patlıcan ezmesi
  • Paçanga böreği
  • Sigara böreği
  • Kısır
  • Çerkez tavuğu
  • Piyaz