Gündem HDP davasında dosya artık raportörde

HDP davasında dosya artık raportörde

12.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemli davada dün yeni bir aşamaya geçildi. Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, HDP’nin sözlü savunma yapmaması üzerine dava dosyasını, esas hakkındaki raporu hazırlanması için raportöre gönderdi.

HDP davasında dosya artık raportörde

ANKARA Milliyet - Raportörün hazırlayacağı raporun AYM üyelerine dağıtılmasından sonra, Yüksek Mahkeme Başkanı Zühtü Arslan toplantı için tarih belirleyecek ve kapatma istemi esastan görüşülmeye başlanacak. Dava esastan görüşülürken AYM heyetinin, karar verene kadar aralıksız her gün bir araya gelerek çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Oy çokluğuyla karar

Raportörün raporunun, AYM heyetini bağlayıcılığı bulunmazken, HDP hakkındaki kapatma davasını, 15 kişiden oluşan AYM Genel Kurulu karara bağlayacak. Anayasa’nın 69. maddesinde sayılan hallerden ötürü partinin kapatılmasına veya dava konusu fiillerin ağırlığına göre devlet yardımından kısmen ya da tamamen yoksun bırakılmasına, toplantıya katılan üyelerin 3’te 2 oy çokluğu olan 15 üyenin 10’unun oyuyla karar verilebilecek.

 

Yazarlar