Gündem Her gün 7 kişi organ beklerken hayatını kaybediyor

Her gün 7 kişi organ beklerken hayatını kaybediyor

04.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Organ bağışının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD), 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Organ ve Doku Bağışı Haftası” kapsamında, “İzin Ver, Yaşasın” temalı Türkiye’nin en büyük iyilik hareketini başlattı.

Her gün 7 kişi organ beklerken hayatını kaybediyor

DİDEM SEYMEN/MİLLİYET- ONKOD ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, böbrek nakli ile hayata yeniden “Merhaba” diyen gazeteci Didem Seymen, akciğer nakli geçirmiş Aygün Mengelli, akciğer nakli bekleyen Mehmet Seyman, kadavradan böbrek nakli olmuş bir çocuk hasta ve nakil bekleyen bir hasta katıldı.

Haberin Devamı

ONKOD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Bilal, “Canlıdan canlıya nakillerde dünyada 1. sırada olmamıza rağmen, kadavradan nakiller konusunda maalesef sıralamamamız istediğimiz noktada değil. Son 15 yılda kesinleşmiş beyin ölümü tanısı almış kişilerin ailelerinin yalnızca yaklaşık yüzde 26’sı organ nakline izin verdi. 30 bini aşkın hastanın organ nakli beklediği ülkemizde bu sayılar, maalesef durumun sıkıntısını ortaya koyuyor. Günde 7 kişi organ bulunamadığı için hayatını kaybediyor” diyerek, bagış çağrısı yaptı.