Gündem ‘Her vatandaş gibi gelir derdi partimizde dinlenir’

‘Her vatandaş gibi gelir derdi partimizde dinlenir’

11.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

‘Her vatandaş gibi gelir derdi partimizde dinlenir’

Öztrak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EKONOMİK SOYKIRIM: Beş yıl önce işsiz sayısı 5 milyon 272 bindi, TÜİK açıkladı; Mayıs ayı itibariyle işsiz sayımız 8 milyon 567 bin kişi. Bizdeki işsiz sayısı, dünya üzerindeki 95 ülkenin nüfusundan fazla. Hükümet, torba teklif ile vatandaştan ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni bir kere daha alıyor. Teklifin bu şekilde yasalaşması halinde, grubumuz Anayasa Mahkemesi’ne götürecektir. 6 bin lira ve altında kök aylık alan ve aylığı 7 bin 500 liraya yükseltilen milyonlarca emekli, enflasyon telafi zammından yararlanamayacak. Hala zaman var. Genel Kurulu’daki görüşmelerde, bu düzeltmeyi yapalım.

YEREL SEÇİME HAZIRLANIYORUZ: Genel seçime kadar hükümetin halının altına süpürdüklerinin, kokusu ülkeyi sardı. Yerel seçime kadar gizlenmesi artık zor. Bunu bilen Erdoğan’ın gündemi, Kemal Kılıçdaroğlunun birleştirdiği 25,5 milyon oyu bölüp parçalamak. Yaklaşan seçimlere tüm gücümüzle hazırlanıyoruz. Mayısta sandıktan çıkan 25,5 milyon oyu 30 milyona, 35 milyona çıkaracağız. Mahalli idare seçimlerinde, CHP’nin yönettiği büyükşehirlerin yanına kalan büyükşehirleri de ilave etmeye kararlıyız.

Haberin Devamı

GELİR, ÇAYINI KAHVESİNİ İÇER: (Ankara’ya yürüyen Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın, Genel Merkez’e alınmayacağı iddiası) Böyle bir talimat yok. Bu soruyu soranlar hala CHP’yi tanımamışlar. Her vatandaş gibi gelir, derdi partimizde dinlenir, çayını kahvesini içer.

‘Her vatandaş gibi gelir derdi partimizde dinlenir’

YDK Özcan’ın tedbir itirazını reddetti

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hakkındaki “tedbir” kararının kaldırılması için yaptığı itiraz başvurusunu oy çokluğuyla reddetti. YDK, CHP MYK’nın Özcan hakkındaki kesin ihraç talebini ise 20 Temmuz’daki toplantısında ele alacak. YDK’nın kararının ardından sosyal medyadan paylaşım yapan Özcan, “Seçme ve seçilme hakkım hala gasp ediliyor. Bay Kemal baskı ile tehdit ile nereye kadar devam edeceksin. Sokağa sor, istenmiyorsun” dedi.

Özcan, CHP Genel Merkezi’ne 30 kilometre kala yaptığı basın açıklamasında ise “Genel Başkan hâlâ hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmemiş de, sınıf başkanlığı seçimini kaybetmiş gibi” ifadelerini kullandı.-MEHTAP GÖKDEMİR Ankara