Gündem Herkesi kapsayan tek aday çıkmalı

Herkesi kapsayan tek aday çıkmalı

09.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun yerel seçime giderken İstanbul’da kesinlikle bir “küskünlük” istemediğini her fırsatta vurguladığı, herkesi kapsayacak ve birleştirecek tek adayla il kongresinin yapılmasını arzuladığı dile getiriliyor.

Herkesi kapsayan tek aday çıkmalı

Mehtap Gökdemir - CHP Ankara İl Kongresi’nin 24 Eylül, İstanbul Kongresi’nin 1 Ekim, Kurultay’ın da kasım ayının ilk haftası yapılması planlanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanlığı yarışına “tek aday” ile gidilmesini, adayın “taraf” değil, “toparlayıcı ve birleştirici” bir isim olmasını istediği ve yerel seçime giderken partide yeni küskünlüklere meydan verilmemesini arzu ettiği belirtiliyor. Değişimciler ile Genel Merkez arasında delege yarışına sahne olan İstanbul’da ilçe kongreleri neredeyse tamamlandı. Değişimciler İstanbul’da önde olduklarını savunurken, Genel Merkez kaynakları, “39 ilçe başkanından, 30’u Genel Başkan’ın yanında” değerlendirmesini yapıyor.

Haberin Devamı

İstişare yapacak

Edinilen bilgiye göre İstanbul’da tek aday ile kongreye gidilmesini arzu eden Kılıçdaroğlu, İstanbul il başkanı adaylığı için önümüzdeki günlerde istişarelerde bulunacak. Kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul adayında aradığı kriterler için, “Taraf aday aramıyor. Birleştirici, tarafları bir araya getirici, herkes ile diyaloğu olan, küskünlük yaratmayacak, uyumlu çalışmayı sağlayacak isim arıyor” diyor.

Yerel seçime kısa süre kaldığını hatırlatan kurmaylar, “Zaman kaybediyoruz. Bizim gecikmeden sahaya çıkmamız lazım, yerel seçim için çalışmamız lazım” ifadelerini kullanıyor. Parti kulislerinde ise, il kongreleri süreçleriyle Ankara ve İstanbul’da il başkanlarının değişeceği ancak İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile yola devam edileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Herkesi kapsayan tek aday çıkmalı

CHP 100. yaşını kutluyor

CHP kuruluşunun 100. yılını, “Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla” sloganıyla kutluyor. 3 gün sürecek etkinliklerin ilki dün akşam yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Açılış kokteylinde CHP Grup Başkanı Özgür Özel, parti yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aralarında Mansur Yavaş’ın da olduğu bazı belediye başkanları da yer aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dünkü programa katılmazken bugünkü Anıtkabir ziyaretinde yer alacağı öğrenildi. CHP’den altılı masaya da davet gitti ancak altılı masa liderleri dünkü programa gelmedi, bugünkü programa kurmaylar düzeyinde katılım olacağı öğrenildi. Programda ilk defa seslendirilen CHP 100. Yıl Marşı dinletisinin ardından Sunay Akın ile Aydınlanma Yolunda CHP Gösterisi gerçekleşti. Davetliler, parti tarihini anlatan ses ve ışık gösterisini izledi.